"HVALA NA IZUZETNOM DOČEKU..."! Oglasio se predsednik Vučić posle sastanka sa Žerarom Laršeom u Parizu! (FOTO)

Autor:

Vesti

08.04.2024

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, podsećamo, rekao je da mu je danas u Parizu priređen doček koji se retko viđa i zahvalio predsedniku Francuske Emanuelu Makronu na takvoj dobrodošlici.

"HVALA NA IZUZETNOM DOČEKU..."! Oglasio se predsednik Vučić posle sastanka sa Žerarom Laršeom u Parizu! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se, tokom zvanične posete Republici Francuskoj, sa predsednikom Senata Žerarom Laršeom.

 

 

- Hvala na izuzetno lepom dočeku predsedniku francuskog Senata Žeraru Laršeu sa kojim sam razgovarao o unapređenju srpsko-francuskih odnosa, evropskom putu naše zemlje, regionalnim i globalnim pitanjima. Nastavljamo da intenzivno jačamo strateško partnerstvo i saradnju utemeljene na prijateljstvu i međusobnom uvažavanju - napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, podsećamo, rekao je da mu je danas u Parizu priređen doček koji se retko viđa i zahvalio predsedniku Francuske Emanuelu Makronu na takvoj dobrodošlici.

U izjavi novinarima prvog dana posete Francuskoj, Vučić je rekao da takav protokol predsednik Francuske retko priređuje.

- Video sam da su to čak i oni koji nas ne vole primetili. Posebno imajući u vidu sve ono što je organizovano večeras za 20.00 sati i što će trajati do ponoći. To su velike stvari za jednu zemlju - rekao je Vučić na pitanje o dočeku ispred Palate invalida i da li to govori o poštovanju jedne velike evropske zemlje prema Srbiji.

Dodao je da je prisustvovao jednom svečanom dočeku kada je prvi put bio u Francuskoj, u vreme kada je bio premijer, i dočekao ga je tada premijer Francuske Manuel VALS.

- Koliko godina sam premijer ili predsednik, evo za 10 godina, nikada nisam ovakvu počast doživeo u Francuskoj. Hvala predsedniku Makronu na tome - rekao je Vučić. 

Bonus video



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
Nikolina

08.04.2024 17:37

Doček našeg predsednika govori o međusobnom poštovanju Srbije i Francuske!

Milan

08.04.2024 17:37

Doček dostojan predsedniku Srbije!

Saša

08.04.2024 17:43

Odnosi između Srbije i Francuske su sve bolje i nadamo se da će se tako nastaviti i u budućnosti.

Dara

08.04.2024 17:43

Prijateljstvo i saradnja Srbije i Francuske se temelji na podršci i razumevanju.