NEDOPUSTIV PRITISAK NA NOVINARE! Šolakovi mediji i Mali Senta manipulišu činjenicama!

Autor:

Vesti

07.04.2024

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Na nišanu" Malog Sente Republika i Srpski telegraf!

NEDOPUSTIV PRITISAK NA NOVINARE! Šolakovi mediji i Mali Senta manipulišu činjenicama!

Foto: Printscreen

Mediji u vlasništvu Dragana Šolaka, Nova S, N1, Danas, pored njih i nedeljnik Vreme, objavili su da je naš portal, u jučerašnjem tekstu o bivšem načelniku odeljenja za narkotike beogradske policije Slobodanu Milenkoviću, poznatijem kao Mali Senta "targetirao njegovo maloletno dete". 

Kako dalju pišu mediji, on je juče "podneo prijavu nadležnoj policiji sa zahtevom da se preduzmu hitne zakonske mere i utvrdi ko je fotografisao njegovu maloletnu ćerku i njega, kao lice čija likvidacija je naručena i plaćena".

Međutim...

U tekstu koji je objavljen na portalu Republika.rs objavljena je fotografija na kome se dete ne vidi, niti je identitet deteta na bilo koji način otkriven. 

Inspektor Milenković, paradoksalno, sada napada novinare našeg portala, targetira zaposlene i pokušava da glumi žrtvu, pritom sve vreme izvrćući i manipulišući činjenicama, budući da detetu nije pokazano lice, niti bilo šta što bi ga učinilo prepoznatljivim.

U konkretnom slučaju, naš portal nije prekršio nijedan novinarski kodeks, a tekst koji smo objavili bio je o kretanju ličnosti od javnog interesa.

Matić: Republika nije prekršila standarde, pritisci sramni!

Ovo je za naš portal potvrdio i Marko Matić, direktor Centra za odgovorne medije. On je istakao k da ovde nisu prekršeni profesionalni i etički standardi.

- Krivične prijave protiv medija predstavljaju nedopustiv pritisak na novinare koji predstavlja zloupotrebu zakonskog prava na tužbu i podnošenje prijava. Ovaj slučaj je utoliko ozbiljniji ako se zna da Srpski Telegraf nije prekršio profesionalne i etičke standarde već je izveštavao o ličnosti i temi od javnog interesa vodeći računa o zaštiti identiteta i lica maloletnih i članova porodice - naveo je Matić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading