BEOGRADSKI IZBORI ĆE BITI 2. JUNA! Ana Brnabić najavila: Danas ih raspisujem!

Autor:

Vesti

03.04.2024

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema mogućnosti da se datum pomera!

BEOGRADSKI IZBORI ĆE BITI 2. JUNA! Ana Brnabić najavila: Danas ih raspisujem!

Foto: Shutterstock, Tanjug Dragan Kujundzic

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić najavila je da će danas raspisati beogradske izbore za 2. jun. Istakla je na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije da nema nikakvih mogućnosti da se taj datum pomeri.

- To je moja zakonska i ustavna obaveza, da ih raspišem do ponoći. Moglo je i ranije, ali na zahteve opozicije i predsednika Srbije Aleksandra Vučić beogradski izbori pomereni su za 2.juni - rekla je Brnabić.

Podsećamo, u Skupštini Srbije danas je oko 10.20 sati završen Kolegijuma na kome se razgovaralo o primeni preporuka Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), a na kome su učestvovali vlast i opozicija.

Predsednica parlamenta Ana Brnabić kazala je da joj je žao što nije postignut dogovor.

Žao mi je što predstavnici "Srbije protiv nasilja" nisu želeli čak ni da razmotre alternativni predlog koji sam predstavila. Nisam došla da kažem 'ne' već sam od ponedeljka razmišljala šta sam mogla da im ponudim da im izađemo u susret da se dođe do kompromisa. Kompromis je ključna reč - poručila je Brnabićeva.

Brnabićeva je navela:

Ne želim da kao predsednica Skupštine prvi put u istoriji Srbije pravim nedemokratski presedan kojim mi kao Narodna skupština nekom ograničavamo mandat, mislim da je to duboko opasan presedan koji zadire u demokratske principe - rekla je ona. 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Keti

03.04.2024 12:44

Ana radi svoj posao kako treba odnosno poštuje sve zakonske rokove u vezi izbora.

Maja

03.04.2024 12:44

Verujem u rad i trud sadasnje vlasti, verujem u njihov organizovan rad. Jer Vucicu je na prvom mestu Srbija, kao i srpski interesi.

Iva

03.04.2024 12:44

Ana Brnabic će definitivno raspisati izbore ta 2.jun, a izdržavaju se ponovo na insistiranje opozicije.

Nevena

03.04.2024 12:44

Ishod znamo kakav ce biti