MIKI ALEKSIĆ LAŽE, NISAM FANTOMSKI BIRAČ: Dejan Đurđević o optužbama opozicije: Ovo je dokaz da ne žele dogovor o izborima!

Autor:

Vesti

03.04.2024

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ceo život sam živeo i bio prijavljen na teritoriji iste opštine- Novi Beograd, poručio je Đurđević

MIKI ALEKSIĆ LAŽE, NISAM FANTOMSKI BIRAČ: Dejan Đurđević o optužbama opozicije: Ovo je dokaz da ne žele dogovor o izborima!

Foto: Printscreen YT/Nova S

Dejan Đurdević, profesor prava i član Predsedništva SNS, reagovao je na izjavu Miroslava Aleksića, predsednika Narodnog pokreta Srbije, da je fantomski birač i da je to i sam rekao na jutrošnjim pregovorima u Narodnoj skupštini oko izbornih uslova, gde su se za stolom našli vlast i opozicija. 

Đurđević navodi da ništa od toga što je Aleksić rekao nije tačno. 

- Niti sam fantomski birač, niti sam kazao da sam fantomski birač. Od 2013. godine živim i prijavljen sam na istoj adresi u stanu čiji sam vlasnik. U tom stanu žive i prijavljeni su moja supruga i troje maloletne dece. Sva moja deca pohađala su vrtić koji se nalazi na manje od 200 metara od stana u kojem živim. Starija deca pohađaju osnovnu školu koja se takode nalazi u neposrednoj blizini stana u kojem živim - poručio je Đurđević i dodao: 

Inače, ceo života sam živeo i bio prijavljen na teritoriji iste opštine, Novi Beograd. Smatram da kada jedan učesnik u dijalogu, neposredno nakon sastanka, iznese takve neistine o drugom učesniku u dijalogu, to predstavlja još jedan dokaz odsustva iskrene namere da se postigne bilo kakav dogovor. 

Predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" obratili su se jutros javnosti posle neuspešnih pregovora oko izbornih uslova sa predsednicom Narodne skupštine Anom Brnabić i predstavnicima SNS i poručili da je vlast odbila da ispuni zahtev da beogradski i lokalni izbori budu spojeni. Na toj konferenciji je Aleksić, između ostalog, optužio Đurđevića da je fantomski birač i da je to i sam priznao. 

- Vlast je izabrala da na izbore ide bez opozicije. Ili ćemo imati izbore, ili ih nemamo. Po njima je u ovom trenutku sve u redu, i to da imamo preseljenje birača, fantomske birače, da imamo stotine sela gde su ljudi upisani na adresama sa brojem nula. Sam Dejan Đurđević je potvrdio da je fantomski birač, da je upisan na jednoj adresi, a drugoj glasao - kazao je Aleksić.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading