MILOŠ VUČEVIĆ, KANDIDAT ZA PREMIJERA! Vučić saopštio ime mandatara za sastav NOVE VLADE!

Autor:

Vesti

30.03.2024

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznato ko će biti novi premijer Vlade Srbije.

MILOŠ VUČEVIĆ, KANDIDAT ZA PREMIJERA! Vučić saopštio ime mandatara za sastav NOVE VLADE!

Foto: printscreen/Vesti TV

Predsednik Aleksandar Vučić saopštio je da će mandatar za sastav nove Vlade Srbije biti Miloš Vučević....

 

Rok za formiranje Vlade je 90 dana od dana konstituisanja Skupštine Srbije.

 

Novi saziv parlamenta konstituisan je 6. februara, nakon izbora održanih 17. decembra prošle godine, na kojima je većinu osvojila lista okupljena oko Srpske napredne stranke.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na svom Instagram profilu, podelivši video-snimak na kome je sa ministrom finansija Sinišom Malim i ministrom odbrane Milošem Vučevićem.

- Pokušavam od Siniše Malog i Miloša Vučevića da saznam pre 16h ko je mandatar za sastav nove vlade, pa da to objavim danas u 17h. Dobro mi ide, uskoro će mi valjda saopštiti. I sve to uz dobro srpsko pivo u restoranu Džejm Oliver u Beogradu na vodi - napisao je predsednik.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas uskršnju čestitku nadbiskupu beogradskom i metropolitu monsinjoru dr Ladislavu Nemetu i svim hrišćanskim vernicima koji Uskrs slave po Gregorijanskom kalendaru. U čestitki se kaže:

- Dok se porodice okupljaju da proslave Uskrs, praznik ispunjen najdubljim smislom hrišćanske vere, vreme je da se svi podsetimo na nepresušnu snagu vere, nade i ljubavi, koja nam daje podstrek za sveobuhvatnu duhovnu obnovu.

- Na ovaj praznik, koji svetkuje radost i bogatstvo života, setimo se i svevremene pouke o požrtvovanju, iskupljenju i silini vere, koja je uvek spremna na praštanje, duhovni preobražaj i okupljanje oko najviših vrednosti koje nas i čine ljudima, a koje Uskrs na uzvišeni način simbolizuje - napisao je, između ostalog, Vučić..

Bonus video

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Veljko M

30.03.2024 17:05

Čestitke Vučeviću na ukazanom poverenju od strane Vučića. Verujemo da će Vučević biti uspešan predsednik Vlade.

Сандра

30.03.2024 17:32

Одличан избор!

Bubi

30.03.2024 17:39

Vučević je svojim zalaganjem za Srbiju zaslužio da mu se ukaže ovakvo poverenje!

Sanja

30.03.2024 18:06

Izbor je pravi za mandatara nove Vlade Srbije covek koji je odgovoran, vredan i koji ce se i dalje boriti za svoju zemlju