SPREMA SE SKANDAL: Vučić otkrio tajne planove za ukidanje Republike Srpske!

Autor:

Vesti

29.03.2024

18:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić o najavljenoj rezoluciji o Srebrenici

SPREMA SE SKANDAL: Vučić otkrio tajne planove za ukidanje Republike Srpske!

Foto: Pink


Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izneo je svoje stavove o najavljenoj rezoluciji o Srebrenici na generalnoj skupštini UN, ističući značajne detalje i analizirajući situaciju iz različitih uglova.

Spremanje rezolucije o genocidu u Srebrenici


Vučić je naglasio da je uočeno spremanje rezolucije o genocidu u Srebrenici, pri čemu je istakao da su sponzori te rezolucije Nemačka i Ruanda. Ova informacija budi pažnju i postavlja pitanje motivacije zemalja koje podržavaju ovu inicijativu.

- Spremaju i neku rezoluciju o genocidu u Srebrenici, sponzori su zamislite Nemačka i Ruanda. Samo vas molim da čujete ovo. Pre dva dana kada je trebalo da se raspravlja o situaciji koja je proizvedena NATO agresijom pre 25 godina, komentar zapadnih ambasadora je bio: Zašto se Srbi vraćate u prošlost, dajte da gledamo u budućnost. A onda su rešili da nas vrate 29 godina unazad. I to je uobičajeno i sve je u redu - rekao je predsednik.


Zapadni ambasadori i stavovi o prošlosti i budućnosti


Ističući kontrast u stavovima, predsednik je podsetio na komentare zapadnih ambasadora koji su prethodno isticali potrebu da se gleda u budućnost, a sada podržavaju inicijativu koja seže 29 godina unazad. Ovo postavlja pitanje doslednosti i promišljanja o istorijskim događajima i njihovom uticaju na sadašnjost i budućnost.

- Posle toga vam je jasno šta sledi. Iako taj pravni akt nema obavezujuću snagu. Dan posle toga će se izaći sa inicijativom, koju je izrekao i profesor Gruhonjić, da takve političke tvorevine koje su nastale na genocidu ne smeju da postoje. Misle na Republiku Srpsku naravno. A Srbija je potpisnica Dejtona, i po tom dokumentu ne smeju da ukinu Republiku Srpsku - dodaje on.


Razlozi iza inicijative


Vučić je analizirao razloge iza ove inicijative, ističući da jedan od razloga može biti kažnjavanje srpskog naroda zbog slobodarske politike. Takođe, istakao je i drugi razlog koji se odnosi na globalni kontekst i želju da se pokaže podrška muslimanima širom sveta, posebno u odnosu na određene političke okolnosti.

Reakcija i moguće posledice


Predsednik je upozorio na moguće reakcije i posledice ove inicijative, naglašavajući da iako taj pravni akt nema obavezujuću snagu, postoji bojazan da će biti iznete nove inicijative koje mogu imati veći uticaj. Takođe, istakao je da je važno sagledati šire političke implikacije, posebno u vezi sa Republikom Srpskom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO



 

Komentari (20)

Loading
Darko

29.03.2024 19:08

Dok je čovek pod zaštitom CIA, Naser Orić je ubijao civilno stanovništvo u Bratuncu, Zapad nije pokazivao interes za tim. Umesto toga, fokus je bio na izmišljene cifre ubijenih muslimana, koji su zapravo stradali u međusobnim sukobima i pokušajima probijanja, kao i sukobima u Tuzli. Sve to je bazirano na iskazu plaćenika koji je služio u svim vojskama. Čak ni Haški tribunal nije uspeo da dokaže zločin, koristeći samo imena u Potočarima, gde su sahranjeni muslimani iz cele BiH, uključujući one koji su umrli 10 godina pre rata.

Aja

29.03.2024 19:32

Tajni plan Zapada nece nikad uspeti.

Sandra

29.03.2024 20:20

Nije prvi put da pokušavaju da nas okarakterišu kao genocidan narod, ali nećemo mirno čekati da nas žigošu za sva vremena.

Milana

29.03.2024 20:24

Niko nikad ne moze da ukine Republiku Srpsku