BROJNE BILATERALE U ŽENEVI! Brnabić se sastala sa predsednicom parlamenta Azerbejdžana (FOTO)

Autor:

Vesti

25.03.2024

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šeficu srpskog parlamenta danas očekuju važni bilateralni sastanci.

BROJNE BILATERALE U ŽENEVI! Brnabić se sastala sa predsednicom parlamenta Azerbejdžana (FOTO)

Foto: Narodna skupština

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić danas se, tokom drugog dana posete Ženevi, sastala sa predsednicom parlamenta Azerbejdžana, Sahibom Gafarovom.

- Uvek je dobro sresti se sa iskrenim prijateljima. Sa koleginicom Sahibom Gafarovom dogovoren je dalji razvoj saradnje parlamenta i parlamentarnih grupa prijateljstva koje očekujemo da se formiraju u najskorijem roku - napisala je predsednica Skupštine Srbije na Instagramu.

Republika

Foto: Narodna skupština

 

 

Šeficu srpskog parlamenta danas očekuju važni bilateralni sastanci.

Brnabićeva će se sastati i sa predsedavajućim Predstavničkog doma parlamenta Egipta Hanafijem Ali Džebalijem.

Bilateralni susret imaće i sa potpredsednikom Svekineskog Narodnog Kongresa Đie Saom, kao i sa predsednikom parlamenta Republike Malte Anđelom Faruđom.

Imaće i radni ručak sa predsednikom Svetskog Ekonomskog Foruma (WEF) Borgeom Brendeom.

Podsetimo, predsednica srpskog parlamenta boravi u dvodnevnoj poseti Ženevi, gde učestvuje na 148. Skupštini Interparlamentarne unije koja okuplja predstvnike parlamenta iz čitavog sveta.

Takođe, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima Misije Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji koju je predvodio Donal Makgetigen, nakon čega se oglasio na svom zvaničnom Instagram profilu.

"Izuzetno dobar i sadržajan razgovor sa predstavnicima @the_imf o kapitalnim ulaganjima i finansiranju projekata u okviru investicionih planova vezanih za sveobuhvatni program rasta „Skok u budućnost – Srbija 2027“.

Posebno smo razgovarali o energetskom sektoru, za koji očekujem da u narednim godinama postane jedan od ključnih generatora ubrzanog napretka Srbije, čime ćemo obezbediti energetsku stabilnost zemlje i postaviti temelj za snažan razvoj strateške infrastrukture.

Istakao sam i da je za nas od najvećeg značaja da nastavimo sa trendom snažnog privlačenja stranih direktnih investicija, dok uporedo radimo na podizanju pokazatelja ekonomske stabilnosti, reformama u sistemu javnih finansija, ali i širenju državnog portfolija u smislu oblasti investiranja kao što su napredne tehnologije i veštačka inteligencija, zelene energije i digitalizacija.

Naglasio sam da država brojnim odgovornim merama fiskalne politike adresira problem inflacije, kao i da očekujem da će nova Vlada Srbije nastaviti da radi na smanjenju inflatornih pritisaka", napisano je u opisu fotografija sa sastanka. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (2)

Loading
Maja

25.03.2024 12:59

Ana Brnabić hrabro iznosi stavove koji štite suverenitet svoje zemlje.

Maja

25.03.2024 13:00

Anina diplomatija predstavlja snagu koja može doneti promene.