LUTOVAC NAPADA VUČIĆA ZBOG PRIČE O NUKLEARKI: A dok je DS bio na vlasti zalagali se za ukidanje moratorijuma

Autor:

Vesti

23.03.2024

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik DS Zoran Lutovac ismevao je predsednika Srbije Aleksandara Vučića zbog priče o nuklearki, odnosno ukidanju moratorijuma na nuklearnu energiju, ne pominjući da su identičnu stvar tražile i demokrate dok su vodile Vladu

LUTOVAC NAPADA VUČIĆA ZBOG PRIČE O NUKLEARKI: A dok je DS bio na vlasti zalagali se za ukidanje moratorijuma

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ, Vladimir Atanacković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će moratororijum na nuklearnu energiju biti ukinut i da je nuklearna energija čista zelena energija. 

- Ukinućemo moratorijum, moramo da preživimo i imamo struju. Francuska hoće da poveća kapacitet nuklearki. Tradicionalna nuklearna elektrana bi nam rešila sve probleme. To su ogromne pare, a sve mora da bude bezbedno. To je čista zelena energija i zato nam treba dobra ekonomija. Ove godine moramo da počnemo i izgradnju naftovoda - rekao je Vučić za TV Prva, kao i da će Srbija morati da menja zakone koji su doneti još u doba SFRJ. 

Foto: Twitter/Zoran Lutovac

Zoran Lutovac, Tviter

Odmah je na to reagovao Lutovac na Tviteru: 

- Taman pomsliš da ne može sumanitije, kad on strastveno o izgradnji nuklearke.

Međutim, ovaj demokrata je zaboravio da pomene da se za istu stvar zalagala i njegova stranka kada su vodili vladu. Možda je Lutovac zaboravio, ali internet nije. I dalje se može pronaći vest iz 2007. kada je Božidar Đelić, tadašnji potpredsednik Vlade i visoki funkcioner DS, izjavio da bi Srbija trebalo da preispita moratorijum o izgradnji nuklearnih elektrana. 

Đelić je tada najavio da će u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike biti usvojena Strategija o energetskoj efikasnosti, kao i da će se revidirati već postojeća Strategija o energetici. 

Foto: Profimedia

Božidar Đelić, bivši potpredsednik Vlade

- Stoga, budući da je, kada su u pitanju nuklearna postrojenja, reč o najjeftnijem i najčistijem načinu proizvodnje električne energije, smatram da bi, kroz otvaranje široke javne rasprave, odluku o moratorijumu trebalo preispitati - rekao je tada Đelić za "Novosti".

Pomenuo je tada Đelić i vladu Bugarske, kao i da oni, uprkos problemima koje imaju sa nuklearnom elektranom 'Kozloduj', su ipak doneli odluku o izgradnji još jednog sličnog postrojenja. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Olja

23.03.2024 14:46

Lutovcu smeta napredak Srbije, neka tako lepo kaže.

Ana

23.03.2024 14:49

Smeta bednoj opoziciji sve što je dobro za Srbiju.

Tara

23.03.2024 14:50

Opozicija želi siromašnu Srbiju zato im svaki korak napred i smeta. Bedno!

Olja

23.03.2024 14:51

Opozicija zna samo da napada Vučića, to im je jedini zadatak.