UZ VAS OVAKVE ZA VUČIĆA NEMA ZIME! OPOZICIONARE RAZAPINJU NJIHOVE PRISTALICE: U "Utisak nedelje" se redom uključivali gledaoci koji su žestoko kritikovali lidere protesta

Autor:

Vesti

02.10.2023

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gledaoci emisije nisu krili razočaranost u opoziciju.

UZ VAS OVAKVE ZA VUČIĆA NEMA ZIME! OPOZICIONARE RAZAPINJU NJIHOVE PRISTALICE: U "Utisak nedelje" se redom uključivali gledaoci koji su žestoko kritikovali lidere protesta

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC/Dimitrije Goll/T. Valič

Aleksandar Vučić i opozicionari

U opozicionim redovima ni do sada nisu mogli da se pohvale podrškom, ali pad njihovog poverenja dobija novu dimenziju: dozlogrdili su i svojima, pa ih na sva usta sad kude razočarani i izneverni simpatizeri. Tako se u preksinoćnoj emisiji "Utisak nedelje" autorke Olje Bećković dogodilo da se uključi veći broj gledalaca, očigledno protivnika Aleksandra Vučića, ali ujedno i kivnih na opozicionare.

Dobili lekciju

Održali su im lekciju, porušivši jasno da su izgubili poverenje u njih. Naročito ih je isprovocirao lider Demokratske stranke Zoran Lutovac, koji je bio gost, zajedno sa Sandom Rašković Ivić (Narodna stranka) i Svetislavom Kostićem, pravnim zastupnikom Zeleno-levog fronta.

- Ovo što se desilo 24. septembra, to je poseban razlog da se izvrši pritisak da se delegitimiše u potpunosti Aleksandar Vučić kao predsednik! On ne bi smeo više da obavlja tu funkciju! Moramo da zahtevamo svi kao opozicija i kao građani da Vučić podnese ostavku - kazao je Lutovac.

Na to je reagovao jedan od gledalaca koji mu je poručio da bi morao da zna da je Vučića izabrao narod:

- Gospodin Aleksandar Vučić i ja smo na potpuno suprotnim stranama Albukerkija, ali gospodin Lutovac, kao demokrata, treba da zna da je Vučić legalno i legitimno izabrani predsednik i da ne može da da ostavku na zahtev nekog tamo Lutovca, bilo koga, opozicije. On može da se smeni samo na izborima!

Ovaj gledalac nije krio razočaranost u opoziciju, poručivši da bi vlast trebalo da ih zaliva i okreće ka suncu kao sobno cveće, jer sa takvim protivnicima, može da vlada doveka.

- Ova emisija nas je samo ubedila da mi opoziciju nemamo i da nemamo za koga da glasamo! Meni je žao što to moram da konstatujem ali tu (u studiju-prim. aut.) imamo predstavnike tri organizacije koji se ponašaju kao pas i mačka! Kako verovati opoziciji na bazi ovoga što smo videli večeras? Plašim se da Vučić ima da vlada doveka! Stičem utisak da bi Vučić, ovakvu opoziciju trebalo da zaliva i okreće ka suncu kao sobno cveće, da traje što duže.

Šta to radite?

Sledeća gledateljka je, uz ograđivanje da ne pripada nijenoj partiji, zamolila opozicionare da obrate pažnju na ono što govore i rade.

- Mogu da potpišu pet dogovora o saradnji, pobedi, a onda se desi da ne mogu da se dogovore o pristanku zasedanju vanredne sednice parlamenta. Znate koja je to poruka ovom jadnom narodu? Katastrofalna - naglasila je ona.

Slično je poručio još jedan gledalac uz ocenu da bi trebalo da prestanu da upadaju u sopstvene kontradiktornosti i počnu nešto konkretno da rade, a ne samo da se slikaju:

- Koliko su oni odbora po Srbiji napravili, šta rade na infrastrukturi?  To stalno ponavljamo, a oni samo idu po televizijama i pričaju jednu te istu priču!

Sanda Rašković Ivić optužila Aleksića i ostale za lešinarenje

Sanda Rašković Ivić praktično se složila sa ocenama da je potez dela opozicije koja je pozivala i organizovala proteste nakon tragedija u OŠ "Vladislav Ribnikar" i selima Dubona i Malo Orašje lešinarenje:

- Činjenica da je lešinarenje malo težak izraz, ali mi smo od mrtve dece, po mom mišljenju, kao izlaznu strategiju u opoziciji, zatražili izbore. Reč lešinarenje se pojavila kao reakcija na izjavu jednog našeg bivšeg funkcionera (mislila na Miroslava Aleksića, prim. aut.), koji je izjavio da treba kapitalizovati tu energiju nastalu na protestima. Protesti su nastali na jaucima, muci, tragediji, ubistvu dece. To da se kapitalizujeje meni strašno zaparalo uši.

Kurtijev saradnik Bogdanović jedna od zvezda "Utiska nedelje"

Boban Bogdanović, zvani Pacov, inače blizak saradnik Aljbina Kurtija, imao je priliku (očigledno dogovorenu) da se ispriča u Utisku nedelje. On se, naime, uključio u delu te emisije, u kom, inače, zovu gledaoci i osuo paljbu na račun Srba i Srbije. Zanimljivo je da je baš on prvi dobio vezu i, mada se predstavio, niko od prisutnih u studiju ga (kao) nije prepoznao. Dok nije izdeklemovao sve što je planirao:

- Ono što se desilo u Banjskoj - da li je to teroristički napad? Jeste! Da li je taj napad predvodio Radoičić? Jeste!

A onda se voditeljka Olja Bećković nadovezala, upitavši ga odatle sve to zna, na šta se on pozvao na svoje izvore i pomenuo da ga zbog toga "Vučić predstavlja kao narko-dilera i narkomana".

Tek tada se Bećkovićeva navodno setila o kome je reč:

- Aaaa, sad znam s kim razgovaram. Hvala vam i laku noć.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Petar

02.10.2023 17:12

Pa naravno da su kritikovali, šta rade posle kradje države i izdaje, blokiraju mostove, parlament, prave haos po Srbiji! I na sve to hvale Kurtija i nazivaju Srpske junake teroristima i kriminalcima!

Dragan

02.10.2023 17:15

Ovi iz opozicije bi po svaku cenu da budu lideru, kao da pate od toga.

Мiraš

02.10.2023 17:15

Толико о опозицији која мисли да ће победити на изборима ,нема те силе и странаца која ће мишљење народа о опозицији да промени.

Lea

02.10.2023 17:15

Dosta je bilo Kurtijevih obmana javnosti, Vucevic ga je razotkrio.