"NEKE ZEMLJE ĆE POSTAVITI PITANJE SVRHE" Dačić o sednici Saveta bezbednosti UN: Upitno je da li će biti održana, to je pitanje odnosa VELIKIH SILA

Autor:

Vesti

23.03.2024

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar je naveo da je godišnjica početka bombardovanja, odnosno agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju važan događaj i da će on u zemlji biti obeležen na posebnom komemorativnom skupu na kom će govoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"NEKE ZEMLJE ĆE POSTAVITI PITANJE SVRHE" Dačić o sednici Saveta bezbednosti UN: Upitno je da li će biti održana, to je pitanje odnosa VELIKIH SILA

Foto: PINK

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će otići na sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u Njujorku koja je za 25. mart na zahtev Rusije zakazana povodom 25. godišnjice NATO bombardovanja SR Jugoslavije, ali da je još uvek upitno da li će se ta sednica održati.

Na pitanje da li će otići na na sednicu Saveta bezbednosti u Njujorku i da li će ta sednica biti održana s obzirom na poslednja dešavanja u Moskvi, Dačić je naveo da je ta sednica zakazana, ali da postoje naznake da će neke zapadne zemlje postaviti pitanje svrhe i održavanja te sednice.

- Naša je obaveza je da idemo, a ako bude proceduralno glasanje, to znači da će oni uoči sednice da glasaju o tome da li će sednice biti ili neće biti, što je zaista neprimereno da se na takav način odlučuje o tome. U svakom slučaju, mi smo spremni da učestvujemo na sednici, a da li će do nje doći, i to je sada već pitanje za odnose između velikih sila, odnosno onih koji su članovi Saveta bezbednosti, naročito stalne članice Saveta bezbednosti - rekao je Dačić posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

On je naveo da je do sada bila praksa da kada neka od stalnih članica Saveta bezbednosti zatraži održavanje sednice, da svi prihvataju, i dodao da to ne mora da važi i u slučaju Srbije, jer ne bi bilo prvi put da se prekrši dogovor i da se uradi nešto suprotno.

Ministar je naveo da je godišnjica početka bombardovanja, odnosno agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju važan događaj i da će on u zemlji biti obeležen na posebnom komemorativnom skupu na kom će govoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading