ŠIPTARI PRETE VUČIĆU I SRBIJI: Jači smo nego 99, naoružavamo se najsavremenijom opremom (FOTO)

Autor:

Vesti

21.03.2024

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brutalna pretnja Mehaja Vučiću

ŠIPTARI PRETE VUČIĆU I SRBIJI: Jači smo nego 99, naoružavamo se najsavremenijom opremom (FOTO)

Foto: Tanjug/AP, VLADA PRIVREMENIH KOSOVSKIH INSTITUCIJA

Aljebin Kurti


Bivši ministar odbrane lažne države Kosova, Armend Mehaj, uputio je brutalnu pretnju predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, tvrdeći da je tzv. Kosovo jače nego ikada pre, posebno ističući izgradnju vojnih kapaciteta i opremanje najmodernijim naoružanjem. Mehaj je naglasio da jačanje kosovske policije i drugih organa bezbednosti predstavlja znak zrelosti i jačanja tzv. kosovske države.

- Vučićeve pretnje državnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Kosova su trajne i predstavljaju dokaz da srpska država nije mogla i da se nije promenila, već je samo nastavila hegemonističku srpsko-velikosrpsku politiku.Podsećam srpskog predsednika da je Kosovo višestruko jače nego 1998-1999, a pre svega u izgradnji svojih vojnih kapaciteta. Naoružavanje ovih poslednjih najsavremenijim naoružanjem je u najmanju ruku dokaz da je naša zemlja jača nego što se na prvi pogled čini. Isto tako, jačanje kosovske policije i drugih organa bezbednosti pokazuje zrelost i jačanje države Kosovo protiv njenog suvereniteta - rekao je Mehaj.

                               




Mehaj je istakao da je naoružavanje najnovijim oružjem dokaz jačanja tzv. kosovske države, naglašavajući podršku NATO-a i Sjedinjenih Američkih Država u procesu povećanja kapaciteta vojske, policije i obaveštajnih službi Kosova. Ovo jačanje, prema njegovim rečima, dovelo je do povećanja nivoa bezbednosti na tzv. Kosovu, što je, kako je istakao, omogućilo građanima da spavaju mirno.

- Uveravam sve građane Republike Kosovo, da je naša bezbednost na najboljem mogućem nivou, to je zahvaljujući povećanju kapaciteta naše vojske, naše policije i obaveštajnih službi Kosova, ovo povećanje je napravljeno zahvaljujući podršci NATO-a i Sjedinjenih Američkih Država. Naši građani treba da spavaju mirno, kako je rekao moj prijatelj i veliki prijatelj Kosova, američki ambasador Džef Hovenier - rekao je Mehaj.



Mehajeva izjava o jačanju vojnih kapaciteta i podršci NATO-a i SAD ističe ozbiljnost situacije na Kosovu i povećanje tenzija u odnosima sa Srbijom. Njegove reči su dodatno podgrejale već kompleksnu političku situaciju na Balkanu, istovremeno naglašavajući značaj međunarodne podrške u jačanju bezbednosti na tzv. Kosovu.

(Novosti)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (37)

Loading
Mika

21.03.2024 21:38

Siptari su samo na recima jaki.

Mika

21.03.2024 21:39

Aleksandar Vucic nikada nece dozvoliti da neko naudi Srbiji i Srbima!

Aleksandra

21.03.2024 21:40

Siptari prete godinama unazad. Svakodnevno. Narod sa KiM to dobro zna, kao i predsednik Vucic.

Tijana

21.03.2024 21:41

Cemu tolika mržnja prema Vučicu...