MANDIĆ ČESTITAO ANI BRNABIĆ: Zajedno ćemo raditi na bratskim odnosima Crne Gore i Srbije

Autor:

Vesti

21.03.2024

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prilikom glasanja opozicija sa liste "Srbija protiv nasilja" napustila je sednicu Narodne skupštine.

MANDIĆ ČESTITAO ANI BRNABIĆ: Zajedno ćemo raditi na bratskim odnosima Crne Gore i Srbije

Foto: youtube.com/printscreen

Predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić čestitao Ani Brnabić izbor za predsednicu Narodne skupštine Republike Srbije.

Čestitku predsednika Mandića prenosimo integralno:

„Vaša Ekselencijo,

Dozvolite mi da Vam u ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično uputim najsrdačnije čestitke povodom Vašeg izbora za predsednicu Narodne skupštine Republike Srbije.

Uveren sam da ćemo zajedno raditi na izgradnji najboljih mogućih i bratskih odnosa između Srbije i Crne Gore, ali i da ćemo dati ključan doprinos u očuvanju mira i stabilnosti na prostoru Zapadnog Balkana.

Koristim ovu priliku da istaknem spremnost Skupštine Crne Gore za razvoj parlamentarne, ali i sveukupne saradnje naših dveju država.“

Većinom glasova, posle sedam sati rasprave, odlučeno je da se glasanje za izbor predsednika parlamenta održi javno, prozivkom narodnih poslanika. Od prisutnih 158 poslanika za Anu Brnabić glasalo je 153, protiv je bilo pet, uzdržanih nije bilo.

Prilikom glasanja opozicija sa liste "Srbija protiv nasilja" napustila je sednicu Narodne skupštine.

Glasanje za potpredsednike Skupštine

- Zahvaljujem se na ukazanom poverenju da postanem predsednica Skupštine - rekla je Brnabić

- Niste se udostojili da budete prisutni tokom glasanja. Zaključujem pretres. Stavljam na glasanje predlog da Narodna skupština ima 6 potpredsednika. Mislim da u parlamentu trebaju biti dva potpredsednika iz opozicije - dodala je ona obrativši se opoziciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading