"Ružno i bezobzirno je koristiti pacijente u političkom obračunu"! Oglasila se Danica Grujičić povodom optužbi opozicije da SNS ucenjuje obolele od raka!

Autor:

Vesti

20.03.2024

22:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne postoji nijedan moj kolega koji prilikom lečenja razmatrao političku opredeljenost pacijenta, istakla je Grujičić.

"Ružno i bezobzirno je koristiti pacijente u političkom obračunu"! Oglasila se Danica Grujičić povodom optužbi opozicije da SNS ucenjuje obolele od raka!

Foto: TANJUG/ RADE PRELIC/ bs

Ministarka zdravlja Danica Grujičić oglasila se i odgovorila na optužbe izrečene toko današnje sednice Skupštine Srbije o navodnom ucenjivanju žena onkoloških pacijenta.

- Ti navodi su apsolutne neistine. Ružno i bezobzirno je koristiti pacijente u političkom obračunu. Četrdeset godina sam neurohirurg i lečim najteže pacijente, više od četiri godine sam bila direktor Institua za onkologiju, lečila smo sve ljude bez obzira na sve njihove razlike. Ne postoji nijedan moj kolega koji prilikom lečenja razmatrao političku opredeljenost pacijenta. Ružno je koristiti nečiju trenutnu nemoć i bolest za politički obračun, pogotovo ne navodeći ime lekara koji je to uradio. Sutradan ćemo slušati o brizi za lekare, a danas ćemo bacati najveću ljagu na njih - rekla je Danica Grujičić.

Podsećamo, poslanici Stranke slobode i pravde udarali su danas u skupštinske klupe dok je govorio poslanik Srpske napredne stranke i nekadašnji ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Polemiku je pokrenuo poslanik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović koji je rekao da treba da se "stigmatizuje i obeleži kao vrhunac stida da neko natera ženu od kancera da ide na mitinge da bi dobila terapiju", a na to je odmah reagovao Lončar.

- Gospodine Stefanoviću, mislio sam do sada da postoje neke granice  u politici i da one ne bi trebalo da se pređu vezano za pacijente koji se bore za život. Međutim, vidim da vama to ništa nije sveto i da to koristite. Pretpostavljam, to je krajnja nemoć, ali to je vaš izbor da pominjete bez ikakvog dokaza da se neko ucenjuje da ide na miting da bi dobio terapiju. To samo govori o vama, a ne o nečemu drugom - rekao je Lončar.

Opozicioni poslanici su, dok je govorio Lončar, udarali u klupe, a Lončar je nastavio:

- Znam da vam ne prija ovo što pričam, ali moram da vas podsetim dok ste vi vodili zdravstvo, pacijenti nisu mogli ni da se leče, nije bilo aparata za zračenje, ni lekova sa kojim su mogli da se leče, ni ljudskih uslova gde bi mogli da leže. To je istina, i to svi znaju. Naravno da vam ovo ne prija da čujete, možete da lupate koliko god hoćete, ali to građani znaju i tako će vam građani i vratiti, a vi nastavite tako da se ponašate - poručio je Lončar.

Na isto se oglasila i doc.dr Marija Zdravković, vd direktora KBC "Bežanijska kosa", koja je rekla da je sramota i da su izjave direktno vređanje bolesnika, a istog mišljenja bila je i poslanica SPS Slavica Đukić Dejanović.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading