DNO DNA! Marinika i Ćuta vređali našeg istaknutog naučnika

Autor:

Vesti

18.03.2024

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stojan Radenović samostalno vodi sednicu.

DNO DNA! Marinika i Ćuta vređali našeg istaknutog naučnika

Foto: Vladimir LUkic, Tanjug/Sava radovanović

Aleksandar Jovanović Ćuta i Marinika Tepić, narodni poslanici fronta Dragana Đilasa i Srbije protiv nasilja, danas su otišli korak dalje u svojim kritikama kada su predsedavajućem Narodne Skupštine, Stojanu Radenoviću, uputili reči da je nesposoban i da su očekivali da će naučiti kako da vodi sednicu.

Bitno je napomenuti da Radenović vodi sednicu samostalno, pošto su poslanici iz koalicije Srbija protiv nasilja odbili da mu pruže podršku u radu!

Stojan Radenović je jedan od najistaknutijih naučnika u Srbiji. Bio je profesor u Četrnaestoj gimnaziji do 1979. godine, nakon čega je doktorirao i naredne dve decenije predavao na Prirodno-matematičkom fakultetu u Kragujevcu. Od 2000. godine radio je na Mašinskom fakultetu u Beogradu, gde je kasnije i otišao u penziju. Sa 65 domaćih i preko 150 stranih koautora, objavio je oko 400 radova u međunarodnim časopisima, od čega je više od 200 časopisa sa SCI liste. Četiri godine zaredom bio je na listi 100 najuticajnijih naučnih umova u oblasti matematike u svetu. Javnost je prvi put šire čula za njega kada se Univerzitet u Beogradu 2016. godine plasirao među 300 najboljih na prestižnoj Šangajskoj listi, a Radenović je bio zaslužan za ovaj uspeh, budući da je godinu dana ranije bio među 100 najuticajnijih naučnih umova u oblasti matematike, zahvaljujući broju radova u najprestižnijim časopisima i visokoj citiranosti. Do 2022. godine imao je više od 12.000 citata.

Ovaj čovek, sa impresivnom biografijom, danas je uživo na televiziji Aleksandar Jovanović Ćuta, bez imalo stida, izjavio da je nesposoban da vodi sednicu. Ćuta, koji je postao prepoznatljiv u Srbiji, nekada lažni ekolog, danas političar, poznat po svojim kontroverznim akcijama, kao što su penjanje na skupštinske klupe, držanje cigarete u ustima tokom sednica, blokiranje saobraćaja na Gazele i prekomerno konzumiranje alkohola.

Marinika Tepić mu je rekla da je "verovala da će za 45 dana naučiti kako se vodi sednica".

Stojan Radenović vodi današnju sednicu uz manje pomoći nego što pravila zahtevaju, pošto su najmlađi poslanici iz opozicije odbili da mu pomognu u Narodnoj skupštini. I sada, dok čovek u tim godinama mora da obavlja posao sam, Srbija protiv nasilja ga vređa nazivajući ga nesposobnim?!

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Milica

18.03.2024 14:14

A kada su Marinika i Čita nekoga poštovali? Vredjaju naš narod kako stignu.

Lela

18.03.2024 14:15

Ćuta je alkoholičar koji ne bira sredstva i reči kada nekog vredja.

Tanja

18.03.2024 14:16

To je lice opozicije. Sram ih bilo!

Miloš

18.03.2024 14:18

Marinika nekome da priča da je nesposobna? Pa ta nije sposobna ni rečenicu da sastavi, a ne da vodi sednicu.