"A ŠTA JE, U STVARI, ISTINA?" Premijerka Brnabić raskrinakala licemerje opozicije!

Autor:

Vesti

18.03.2024

10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brnabić je reagovala na izjavu Biljane Đorđević, koja je istakla da opozicione partije iz koalicije "Srbija protiv nasilja" nisu adekvatno predstavljene na javnom servisu.

"A ŠTA JE, U STVARI, ISTINA?" Premijerka Brnabić raskrinakala licemerje opozicije!

Foto: Tanjug Dragan Kujundzic

Potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke Ana Brnabić nedavno se oglasila na svom Iks profilu, reagujući na izjavu Biljane Đorđević u vezi sa medijskom pokrivenošću političkih kampanja. Brnabić je istakla da je izjava Đorđevićeve licemerna, te je iznela detalje iz izveštaja ODIHR koji osporavaju tvrdnje o nedovoljnoj medijskoj zastupljenosti opozicionih partija.

- Koliko je Đilasovce grupisane oko liste licemerno nazvane "Srbija protiv nasilja" iskreno i suštinski baš briga za ODIHR izveštaj i izborne uslove najbolje govori izjava Biljane Đorđević: "Predstavnici opozicionih partija iz koalicije Srbija protiv nasilja nisu uopšte predstavljeni na javnom servisu, kao da iza njih ne stoji gotovo miliona građana Srbije koji plaćaju TV pretplatu". A šta je, u stvari, istina? U finalnom izveštaju ODIHR, na str. 20-21, stoji informacija da su "svi nacionalni emiteri pokrivali kampanjske aktivnosti u skladu sa zakonom, obezbeđujući jednako vreme za sve kandidate", kao i da je lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" dobila od 10% do 26% pokrivenosti, a lista "Srbija protiv nasilja" između 10% i 36% - napisala je Brnabić na svom Iks nalogu.

 

 

Brnabić je reagovala na izjavu Biljane Đorđević, koja je istakla da opozicione partije iz koalicije "Srbija protiv nasilja" nisu adekvatno predstavljene na javnom servisu, uprkos podršci miliona građana koji plaćaju TV pretplatu. Međutim, prema Brnabić, izveštaj ODIHR pruža drugačiju perspektivu o medijskoj pokrivenosti.


Brnabić je citirala delove iz izveštaja ODIHR koji ukazuju da su svi nacionalni emiteri pokrivali kampanjske aktivnosti u skladu sa zakonom, pružajući ravnopravnu medijsku zastupljenost svim kandidatima. Takođe, izveštaj navodi da je lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" imala zastupljenost od 10% do 26%, dok je lista "Srbija protiv nasilja" ostvarila pokrivenost od 10% do 36%, što ukazuje na visok stepen medijske eksponiranosti ove opozicione liste.

Brnabić je kritikovala Đorđevićevu tvrdnju, navodeći da je lista o kojoj Đorđević govori imala najveću pokrivenost na nacionalnim TV stanicama tokom kampanje, prema nalazima ODIHR izveštaja. Ovakvo tumačenje izveštaja predstavlja osnovu Brnabićeve argumentacije kojom osporava tvrdnje o nedovoljnoj medijskoj zastupljenosti opozicionih partija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (25)

Loading
Miki

18.03.2024 10:37

Opozicija hoce samo da se dpkopa vlasti, i nju nista drugo ne zanima.

Mira

18.03.2024 10:40

Opozicija je odavno pokazala svoje pravo lice. Kod njih ništa nije normalno.

Sale

18.03.2024 10:41

Opozicija je licemerna, kod njih ništa nije ni moralno ni normalno.

zveki

18.03.2024 10:45

Transparentnost u političkom diskursu je od ključne važnosti, a Brnabićeva objava pruža primer kako se može pružiti argumentovani odgovor na neosnovane optužbe!