OPERACIJA "BERLIN"! KAKO JE SKOVAN PLAN ZA RUŠENJE VUČIĆA: Opozicija još u novembru dobila precizne instrukcije

Autor:

Vesti

14.03.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đilasovi izaslanici na početku kampanje za decembarske izbore savetovani kako da izazovu haos u zemlji

OPERACIJA "BERLIN"! KAKO JE SKOVAN PLAN ZA RUŠENJE VUČIĆA: Opozicija još u novembru dobila precizne instrukcije

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović, NEmanja Jovanović, Sava Radovanović

Delovanje opozicije, koje se svodi na pokušaje izazivanja haosa radi destabilizacije države, osmišljeno je u jednom centru, ali van granica Srbije. Akcije opozicionara okupljenih oko liste "Srbija protiv nasilja" utanačene su još 30. novembra prošle godine, na početku kampanje za decembarske izbore, kada je grupa njihovih izaslanika boravila u Berlinu.


- Neposredno posle raspisivanja izbora otišli su po pamet u Nemačku. Tamo je skovana taktika za rušenje državnog rukovodstva. Dobili su konkretne smernice - priča upućeni sagovornik Srpskog telegrafa iz diplomatskih krugova.


SINHRONIZOVANO


Sve akcije, kako objašnjava, od načina vođenja kampanje preko uličnih protesta i upada u državne institucije pa lansiranja izmišljenih priča o navodnoj izbornoj krađi i fantomskim biračima, cirkuskih predstava u Skupštini Srbiji i uslovljavanja čine uz svesrdnu potporu stranih mentora.


Podsetimo, predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" i zvanično su se sreli u Berlinu 17 dana pred decembarske izbore s nemačkim zvaničnicima u zgradi Bundestaga, gde je organizovan i okrugli sto "Srbija pred izbore - između autokratije i demokratskog buđenja" (?!). Tada je Radomir Lazović, poslanik "Srbije protiv nasilja", kazao da događaj govori "da članovi nemačke vlade u nama vide partnere za budućnost Srbije".
Ognjen Karanović iz Centra za društvene medije kaže za Srpski telegraf da "sve aktivnosti đilasovske NATO opozicije, gde na prvom mestu uključujemo i Novi DSS Miloša Jovanovića, dobro su koordinisane od pojedinih bezbednosno-obaveštajnih centara u zapadnom delu međunarodne zajednice":


ULICA KAO POLITIKA


- Šta im je cilj? Pokušavaju da na ulici sruše predsednika Vučića da bi potpuno zaustavili dalji napredak Srbije i afirmaciju srpskog naroda, kao vodećeg političko-privrednog i ekonomskog činioca na zapadnom Balkanu. Svakako, cilj im je da ponište svaki trag srpskog identiteta i državnosti u južnoj srpskoj pokrajini, kao i da potpuno obesmisle ili ukinu Republiku Srpsku.


Međutim, ističe, ne vredi im to ništa, narod ih je prozreo, zbog čega u opozicionim redovima sad vlada prava panika:
- Iz tog razloga posegli su za angažovanjem okorelih srbomrzaca poput Aide Ćorović, Ane Lalić Hegediš i drugih.

Marković: Žele marionete


Aleksandar Marković, poslanik i član GO SNS, kaže za Srpski telegraf da nije tajna da postoje razni strani centri moći čiji je plan promena vlasti u Srbiji u cilju instaliranja marionetskog režima koji bi bespogovorno izvršavao sve naloge koji bi stizali spolja:
- Svima je jasno da se lideri tog dela opozicije oslanjaju isključivo na podršku stranih centara moći. Rekao bih čak da im je to primarni cilj političkog delovanja. Upravo je Aleksandar Vučić ključni zaštitnik državnih i nacionalnih interesa, te je, samim tim, smetnja realizaciji tih planova.


Moj stav


Nebojša Krstić, marketinški stručnjak


Ako uporedimo narativ Kurtija, lažno nezavisnih medija u Beogradu i regionu, Kurtijevih lobista iz Evrope, videćete apsolutno poklapanje do u detalje: Srbija, fašizam, Hitler, krađa, diktatura, mali Rusi... Zaključak je jasan. Sve je koordinisano iz iste kancelarije.

Naravno, da ne bude zabune, iza opozicije u Srbiji ne stoji zvanicna nemacka politika, vec delovi tzv. duboke drzave, koju Nemacka, kao i svaka velika sila ima. Takodje, tu su i pojedinci iz obavestajnog aparata te zemlje, koji imaju neke svoje interese. S druge strane, zvanicni odnosi Berlina i Beograda su korektni. Uz politicka neslaganja po pitanjima Kosova i sankcija Rusiji, ekonomski su vise nego dobri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (22)

Loading
Joka

14.03.2024 19:33

Ova vest budi ozbiljna pitanja o ulozi stranih faktora u političkim procesima Srbije

Zlatko

14.03.2024 19:34

Opozocija radi po nalogu stranih obaveštajnih službi

Branko N

14.03.2024 19:35

Mogu oni da prave planove kakve im god padnu na pamet, ali im ti planovi neće pomoći da sruše Vučića.

Jaa

14.03.2024 19:35

Opozicija više i nekrije da radi sa strancima protiv Vučića