GDE ĆE IM DUŠA? Skandalozna emisija na Šolakovoj televiziji NOVA S!

Autor:

Vesti

07.03.2024

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voditelji "Mentalnog razgibavanja" izazvali ogorčenje kod roditelja obolelih, a nisu se udostojili ni izvinjenja

GDE ĆE IM DUŠA? Skandalozna emisija na Šolakovoj televiziji NOVA S!

Foto: youtube.com/Parovi TV HAPPY, Tanjug/Sava Radovanović, Tanja Valič, Profimedia

Vređanje ženskog roda, ali i dece s poteškoćama u razvoju, to vam je, ukratko, sadržaj nove epizode "Mentalnog razgibavanja", emisije koja se emituje na Šolakovoj televiziji Nova S. Sramni narativ izazvao je buru i na društvenim mrežama, a, očekivano, posebno su bili glasni roditelji dece koja imaju poteškoće u razvoju.

Naime, u pomenutoj emisiji voditelji Marko Stepanović i Srđan Jovanović, u pokušaju da budu duhoviti, razmatrali su koja bi od žena iz sveta politike mogla da glumi zečicu pored bazena.

Republika

Foto: youtube.com/Parovi TV HAPPY

Marko Stepanović i Srđan Jovanović

Poverenica: Za svaku osudu

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković za Srpski telegraf kaže da su humor i satira poželjni i važni izrazi za svakodnevno sagledavanje naše društvene stvarnosti, ali vređanje i omalovažavanje nisu dozvoljeni i prihvatljivi načini obraćanja.

- Nečiji izgled ili bilo koje lično svojstvo, poput invaliditeta ili zdravstvenog stanja, ne smeju biti predmet podsmeha i uvreda, a naročito je nedopustivo i za svaku je osudu kad se na takav način komentarišu deca s invaliditetom i smetnjama u razvoju - poručila je poverenica.

SRAM VAS BILO!

- Marina Raguš... Vjerica Radeta - kazao je Stepanović, na šta je Srđan Jovanović "poentirao":

- Ona je više kao morsko prase.

Stepanović je dalje nastavio da nabraja, pa je pomenuo Natašu Jovanović, poslanicu SNS, na šta je Jovanović odgovorio pitanjem da li to idu na "kategorije bizar?"

Ni ovde se nisu zaustavili, već je Stepanović sugerisao kolegi da je svaka žena malo umetničko delo, na šta je njegov kolega rekao:

- Ovde ima baš ozbiljnih umetničkih dela, kao Pikaso da ih je crtao kako izgledaju, kao dete sa smetnjama u razvoju da ih je crtalo.

Mama jednog deteta s poteškoćama u razvoju bila je ogorčena.

- Upravo sam nahranila moje dete od 20 godina, pa izvolite, slušam vas - napisala je ova žena na Tviteru i dodala:

- Ovi iz "Mentalnog razgibavanja" mogli bi malo bolje da se razgibaju, pre nego što uvrede decu sa smetnjama u razvoju. Sram vas, bre, bilo!

Zaćutali na naša pitanja

Pitanja su mejlom poslata "Junajted grupi" (na mejl naveden na sajtu), ali odgovore nismo dobili do puštanja teksta. Srđan Jovanović nije odgovarao na pozive.

UMISLILI DA SU ZABAVNI

Ona je potom, u komunikaciji s drugim tviterašima, dodala da nema ništa protiv voditelja ove emisije, ali je samo zanima šta oni imaju protiv dece sa smetnjama, koju su spominjali u negativnom kontekstu.

- Ma, ajde, bre, više, dokle će misliti da su zabavni ako to govore. Majmuni odvratni - napisala je ova majka.

Bilo je i tviteraša koji su tražili od TV Nova S izvinjenje, ali i da voditeljski dvojac bude kažnjen.

Vjerica Radeta, član SRS

- Ja na te spodobe ne obraćam pažnju i nemam želudac da gledam. To je jedna gomila gluposti, oni su dva najobičnija imbecila, kretena, ali suština je da su oni deo tog autošovinističkog drugosrbijanskog šljama. Ništa njima nije sveto, koga će uvrediti, važno je da oni misle da su uvredili državu, nekoga ko je zaista Srbin, bez obzira čime se bavi i u kojoj je trenutnoj poziciji

Republika

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Marina Raguš, član SNS

- Mislim da je sramotno to što su dva karikaturalna lika u okviru jedne opskurne emisije s tajkunske televizije u strašan kontekst na prvo mesto stavili decu sa smetnjama u razvoju, rekla bih da je to neoprostivo i da na to treba društvo i sve nadležne institucije da reaguju. Volela bih da vidim tu dvojicu karikatura, kad su ovo mogli da kažu za decu koja imaju užasne probleme, šta bi radili da su na mestu roditelja dece sa smetnjama u razvoju. To što su, takođe, žene postavili u jako sramotan kontekst dovoljno govori o njima i njihovim očiglednim muškim problemima

Republika

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ

Marina Raguš

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Daca

07.03.2024 23:51

Marku i Srđanu zabraniti bilo koji vid javnog obraćanja, jer su to svojim ponašanjem apsolutno zaslužili.

Odgovori 4 17
stefa

08.03.2024 14:47

@Daca - slazem se. brukaju i sebe i svoje porodice...vredjaju , misle da su zanimljivi, kafanski glimci.odvratno!!!