ALBANSKI LOBISTA POZNAT PO LAŽIMA O ALEKSANDRU VUČIĆU OPET PRED SUDOM: Suočen sa novim krivičnim prijavama!

Autor:

Vesti

05.03.2024

22:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optužbe za primanje mita i veze sa albanskom mafijom

ALBANSKI LOBISTA POZNAT PO LAŽIMA O ALEKSANDRU VUČIĆU OPET PRED SUDOM: Suočen sa novim krivičnim prijavama!

Foto: shutterstock



Prošle godine, američki senator Robert Menendez i njegova supruga Nadin optuženi su za primanje mita u vidu hiljada dolara. Ove optužbe dolaze nakon što su jedan biznismen i Menendezov saradnik, zajedno sa još dvoje ljudi, pristali da priznaju krivicu i sarađuju u istrazi

. Među novim optužbama spominju se "zavera, ometanje pravde, javni funkcioner koji je delovao kao strani agent, mito, iznuda i prevara službi". Menendez je negirao optužbe, ali američki mediji su pisali o njegovim povezanostima sa biznismenom osuđenim za vođenje kockarnica albanske mafije u SAD.


Poslovne veze sa albanskom mafijom

Prema ranijem pisanju "Dejli Bista", Menendez je bio u bliskim poslovnim vezama sa Gazmendom Litom zvanim "Gas", bratom političara iz Demokratske partije u Albaniji, koji je osuđen za vođenje kockarnica albanske mafije u SAD. Takođe, Menendez je bio povezan sa albanskom-američkom zastupničkom grupom, koja je bila uključena u navodnu šemu podmićivanja.

Zagovornik kosovske nezavisnosti

Menendez je poznat kao strastveni zagovornik kosovske nezavisnosti. On je pristalica oštrijih taktika Prištine u pregovorima sa Beogradom, čemu je pridao značaj potpisivanjem pisma Trampovom državnom sekretaru Majku Pompeu, u kojem je pozvao na uvođenje sankcija Srbiji. Takođe, Menendez je bio u bliskim odnosima sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani i prištinskim premijerom Aljbinom Kurtijem.

Poziv na kritičniji odnos prema Srbiji

Menendez je bio jedan od potpisnika pisma predsedavajućih spoljnopolitičkim odborima SAD, Ujedinjenog kraljevstva i EU, u kojem se zahtevalo kritičniji odnos prema Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću. Takođe, zajedno sa albanskim lobistom Eliotom Engelom, tražio je uvođenje sankcija Srbiji zbog povećanog uvoza oružja iz Rusije.

Ove optužbe i veze sa albanskom mafijom bacaju senku na političku karijeru Roberta Menendeza, dok istovremeno bude pitanja o ulozi Sjedinjenih Američkih Država u Balkanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO



Komentari (24)

Loading
Tanja

05.03.2024 23:05

I treba ga osuditi na sto vecu robiju

Maja

05.03.2024 23:06

Srbomrzci koji samo rade protiv naseg naroda

Mirka

05.03.2024 23:07

Lažovi i treba da budu pred sudom, albanskom lobisti je tamo mesto.

Vule

05.03.2024 23:07

Nista novo od Albanskih lobista,samo gledaju kako da napakoste Srbiji