TUŽNA PRIČA POSRNULE LEGENDE: Gaskojn postao beskućnik! "Više nisam SREĆNI PIJANAC, ja sam sada tužni pijanac"

Autor: M. M.

Sport

06.03.2024

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popularni Gaza otvorio dušu.

TUŽNA PRIČA POSRNULE LEGENDE: Gaskojn postao beskućnik! "Više nisam SREĆNI PIJANAC, ja sam sada tužni pijanac"

Foto: Tanjug/AP

Pol Gaskojn

Legendarni engleski fudbaler Pol Gaskojn, sada 56-godišnjak, otkrio je da trenutno nema stalno prebivalište i da se trudi da prevaziđe svoju zavisnost o alkoholu.

U iskrenom priznanju medijima kaže da se transformirao iz "veselog pijanca" u "tužnog pijanca", ističući da sada izbegava konzumiranje alkohola u javnosti i ograničava se na ispijanje samo kafe, ponekad prelazeći šest šolja dnevno.


On je priznao izazove sa kojima se suočava u izbegavanju alkohola, odnosno da je beskućnik.

- Stvarno je lako. Samo se pokušavam držati podalje od kafića. Ako popijem piće, popijem ga jer ga želim, nije iz nekog posebnog razloga. Ne krivim nikoga, a krivio sam mnoge ljude dok sam pio. Nekada sam bio srećan pijanac. Više nisam. Ja sam tužni pijanac. Ne izlazim da bi pio, pijem u zatvorenom - rekao je popularni Gaza pa dodao:

- Pokušavam da ne padne jer svet je već dovoljno loš. A kad sam jako potišten, tada uzmem piće da se oraspoložim. Ako želim da mi dan bude loš, sve što trebam učiniti je odlazak u pab. Ako želim da mi dan bude dobar, izvadim svoj štap i odem u ribolov.

Pored osvetljavanja svojih ličnih borbi, Gaskojn je istakao svoje dobrotvorne napore, otkrivajući da je anonimno donirao skoro milion funti deset različitih dobrotvornih organizacija. Uprkos svojim trenutnim borbama, on ostaje istrajan u svojoj posvećenosti da uzvrati i ostavi pozitivan uticaj, ističući da nema nameru da odustane od svoje borbe protiv zavisnosti.


Gaskojnova fudbalska karijera, obeležena njegovim dobro dokumentovanim borbama sa zloupotrebom supstanci, videla ga je kako predstavlja poznate klubove poput Njukasla, Totenhema, Rendžersa, Evertona, Midlzbora, Lacija i Barnlija. Njegova veština na terenu takođe se protezala i na međunarodnu scenu, gde je postigao deset golova na 57 utakmica za engleski nacionalni tim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO



 

Komentari (0)

Loading