VUČIĆ NASTAVLJA KONSULTACIJE ZA MANDATARA VLADE! Danas sa listama "Srbija ne sme da stane" i SPS!

Autor:

Vesti

04.03.2024

06:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konsultacije su zakazane za danas u 12.30 časova.

VUČIĆ NASTAVLJA KONSULTACIJE ZA MANDATARA VLADE! Danas sa listama "Srbija ne sme da stane" i SPS!

Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je na današnje konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade predstavnike liste "Ivica Dačić-Premijer Srbije" i liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

Konsultacije sa predstavnicima liste "Ivica Dačić -Premijer Srbije" najavljene su iz pres službe predsednika Republike za 10 časova, a sa predstavnicima liste "Srbija ne sme da stane" u 12.30 časova.

Vučić je započeo konsultacije o mandataru za sastav nove vlade u ponedeljak, 26. februara, razgovorima sa predstavnicima liste "Politička borba Albanaca se nastavlja-Šaip Kamberi" i "Ruska stranka-Slobodan Nikolić".

Narednog dana obavio je razgovore s predstavnicima liste Saveza vojvođanskih Mađara, kao i s predstavnicima liste "Usame Zukorlić- Ujedinjeni za pravdu-Stranka pravde i pomirenja-Bošnjaci Sandžaka-Tomislav Žigmanov-Demokratski savez Hrvata u Vojvodini".
Vučić je 1. marta imao konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade s predstavnicima izborne liste ”Mi-glas iz naroda, prof.dr. Branimir Nestorović”. 

Predsednik predlaže Skupštini kandidata za predsednika vlade pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi većinu za izbor vlade.

Posle izbora 17. decembra, ukupno je 10 izbornih lista prešlo cenzus.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Pedja

04.03.2024 06:21

Pred nama je još puno posla koji mora de se završi i razgovora

Luka

04.03.2024 06:22

Imamo jasan stav za sva pitanja i sprmene odgovore

Ana

04.03.2024 06:22

Vucic pozvao i SPS na dogovore oko.izbora za predsednika vlade

TD

04.03.2024 06:23

Konsultacije za izbore se nastavljaju