VUČIĆ DANAS SA "MI-GLAS IZ NARODA"! Nastavljaju se konsultacije o novoj Vladi!

Autor:

Vesti

01.03.2024

06:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik nastavlja razgovore o novom sastavu Vlade Srbije.

VUČIĆ DANAS SA "MI-GLAS IZ NARODA"! Nastavljaju se konsultacije o novoj Vladi!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je na današnje konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade predstavnike izborne liste ”Mi-glas iz naroda, prof.dr. Branimir Nestorović”. 

Početak konsultacija najavljen je za 8.30 sati, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, najavljeno je iz pres službe predsednika Srbije.

Vučić je započeo konsultacije o mandataru za sastav nove vlade u ponedeljak, 26. februara, razgovorima sa predstavnicima liste "Politička borba Albanaca se nastavlja-Šaip Kamberi" i "Ruska stranka-Slobodan Nikolić".

Narednog dana obavio je razgovore s predstavnicima liste Saveza vojvođanskih Mađara, kao i s predstavnicima liste "Usame Zukorlić- Ujedinjeni za pravdu-Stranka pravde i pomirenja-Bošnjaci Sandžaka-Tomislav Žigmanov-Demokratski savez Hrvata u Vojvodini".

Predsednik predlaže Skupštini kandidata za predsednika vlade pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi većinu za izbor vlade.

Posle izbora 17. decembra, ukupno je 10 izbornih lista prešlo cenzus.

Podsećanja radi, predsednik Vučić boravio je prethodna dva dana u Tirani gde je prisustvovao samitu Ukrajina - Jugoistočna Evropa i tom prilikom razgovarao i sa liderom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Milica

01.03.2024 06:29

Vlada će sigurno biti formirana u dogledno vreme i sa najboljim opcijama iz stranaka!

Veljko M

01.03.2024 06:31

Verujemo da će Nestorović pristati da se formira vlast u Beogradu i da se neće ići na izbore u Beogradu.

Dragana

01.03.2024 06:35

Nova Vlada će doprineti bržem razvoju i napretku države.

Branko N

01.03.2024 06:36

Pored toga što će Vučić sa Nestorovićem razgovarati u vezi imenovanjem mandatara, biće govora i oko formiranja vlasti u Beogradu.