ZA NAS VAŽNO DA IMAMO DEMOKRATSKI POREDAK U ZEMLJI! Vučić o implementaciji preporuka ODIHR

Autor:

Vesti

02.03.2024

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se naciji iz zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

ZA NAS VAŽNO DA IMAMO DEMOKRATSKI POREDAK U ZEMLJI! Vučić o implementaciji preporuka ODIHR

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić pozvao je Vladu Srbije da razmotri preporuke ODIHR-a i da se radi na preporukama, svih 25.

Kako kaže najveći deo preporuka je vrlo profesionalno sastavljen. 

- Molim vladu da reaguje promptno i od ponedeljka krene u implementaciju preporuka ODIHR-a. Za nas je to važno, da mi znamo da imamo demokratski poredak u zemlji, a ne kako će neko drugi da nas vidi i ocenjuje u skladu sa svojim geopolitičkim interesima - rekao je Vučić.

Obraćanje nakon niza bitnih događaja

Obraćanje dolazi u trenutku kada je drugi put odložena konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda, na inicijativu predsednika Privremenog organa Grada Beograda Aleksandra Šapića, a koju je odložio predsedavajući Toma Fila zbog nedostatka kvoruma. Šapić je u jučerašnjem obraćanju istakao da će odluka o tome da li će SNS formirati većinu u Skupštini ili će biti raspisani novi izbori u prestonici, biti poznata do 3. maja u podne kada ističe rok za konstituisanje Skupštine.

U isto vreme, obraćanje dolazi nakon konsultacija koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavio sa delom listama koje ulaze u Republički parlament, ali i zbog sve većeg pritiska na Srbe sa Kosova i Metohije. Najnoviji koji preživljavaju jeste zabrana dinara i nemogućnost da se mladima isplate stipendije i plate iz programa "Moja prva plata".

Takođe, predsednik Vučić obraća se nakon dvodnevnog Samita Ukrajina - Jugoistočna Evropa u Tirani na kome je učestvovao i gde sastao sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, a gde je domaćin samita bio premijer Albanije Edi Rama.

Takođe, danas za 12 sati zakazana je sednica Predsedništva SNS, na kojoj će, između ostalog, biti razmatrani i novi izbori u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Ena

02.03.2024 12:26

Vučić je uvek prihvatao konstruktivne kritike i predloge i nema problem da ih primeni u praksi.

Mila

02.03.2024 14:36

Vucic je neko ko uvek prihvati svaku preporuku, kritiku u cilju napretka

Nikolina

02.03.2024 14:56

Vučić je uvek za to da razmotri svaku preporuku i da sasluša svakog.

Maja

02.03.2024 16:18

Oduvek je Srbija bila demokratska Zemlja i primenjivala sve što ima smisla i konstruktivne kritike. zato ne bi i ovaj put ako će to da unaprei izborni poredak.