"BON VOYAGE!" Ministar Dačić Ispratio predsednika Centralnoafričke Republike (FOTO)

Autor:

Vesti

29.02.2024

21:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova poseta predstavlja važan korak ka jačanju odnosa između Srbije i Centralnoafričke Republike.

"BON VOYAGE!" Ministar Dačić Ispratio predsednika Centralnoafričke Republike (FOTO)

Foto: instagram.com/ivica.dacic.rs

Ministar spoljnjih poslova Ivica Dačić ispratio je večeras na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" predsednika Centralnoafričke Republike Fostena Arkanža Tuaderu, koji je bio u jednodnevnoj poseti Beogradu. Ova poseta predstavlja važan korak ka jačanju odnosa između Srbije i Centralnoafričke Republike, a tokom nje su potpisani sporazumi iz više oblasti između dve zemlje.

- Ispratio sam predsednika Centralnoafričke Republike Fostena Arkanža Tuaderu na beogradskom aerodromu Nikola Tesla i poželeo mu srećan put.Ovom posetom načinjen je veliki korak ka sveobuhvatnom unapređenju naših odnosa i saradnje, na obostranu dobrobit naših naroda. Bon voyage! - napisao je Ivica Dačić na svom Instagram profilu.

 

 

Ministar Dačić je istakao da je poseta predsednika Tuadera napravila "veliki korak ka sveobuhvatnom unapređenju odnosa i saradnje između dve zemlje, te da će to doprineti boljitku i dobrobiti naroda obe zemlje". Njegova objava na društvenoj mreži Instagram na francuskom jeziku, u kojoj je napisao "Bon voyage" - srećan put, pokazuje srdačnost i poštovanje prema gostu iz Centralnoafričke Republike.


Tokom jednodnevne posete Beogradu, predsednik Centralnoafričke Republike sastao se sa zvaničnicima Srbije kako bi razgovarali o jačanju političkih, ekonomskih i kulturnih veza između dve zemlje. Potpisani sporazumi iz različitih oblasti ukazuju na nameru obe strane da prošire svoju saradnju na više polja.

Ova poseta predstavlja važan korak ka stvaranju čvrstih temelja za buduću saradnju između Srbije i Centralnoafričke Republike. Potpisani sporazumi će omogućiti razmenu znanja, tehnologije i iskustava, što će doprineti razvoju oba društva. 

Isprativši predsednika Tuaderu na aerodromu, ministar Dačić je još jednom iskazao podršku i prijateljstvo Srbije prema Centralnoafričkoj Republici. Ova poseta je prilika da se ojačaju veze između dve zemlje i otvore nova poglavlja saradnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading