"POSLEDICE TAKVE ODLUKE SU POLITIČKE" Petković nakon sastanka u Briselu da je delegacija Beograda pokazala punu opredeljenost za rešavanje problema

Autor:

Vesti

27.02.2024

15:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petković je istakao da je važno pokazati punu opredeljenost, te da je delegacija Beograda došla u punom sastavu kako bi ukazala na razorne posledice odluke o dinaru.

"POSLEDICE TAKVE ODLUKE SU POLITIČKE" Petković nakon sastanka u Briselu da je delegacija Beograda pokazala punu opredeljenost za rešavanje problema

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, istakao je nakon sastanka u Briselu da je delegacija Beograda pokazala punu opredeljenost za rešavanje problema i da je važno da se nađe rešenje za dinarsku isplatu. On je naglasio da je sastanak pokazao da odluka povodom uredbe tzv. CBK zahteva rešenje na političkom nivou, te da je Beograd istrajan u nameri da pronađe rešenje kroz dijalog.

Petković je istakao da je važno pokazati punu opredeljenost, te da je delegacija Beograda došla u punom sastavu kako bi ukazala na razorne posledice odluke o dinaru. Takođe, naglasio je da su predstavnici tzv. CBK izneli netačne informacije o računima u banci, što ukazuje na čisto političku odluku i nedostatak informacija vezanih za platni promet.

Petković je naglasio da je Beograd istrajan u nameri da pronađe rešenje u Briselu i da je posebno insistirao na uklanjanju spornih odredbi, kao i na zadržavanju Poštanske štedionice na KiM. Istakao je da odluka tzv. CBK pokazuje nedostatak volje Prištine da formira ZSO i ugasi institucije koje su temelj ZSO, te da je rešenje potrebno pronaći na političkom nivou.

- Sastanak je pokazao da odluka tzv. CBK podrazumeva rešenje na političkom nivou. Ja sam zato bio ovde, ne i Bisljimi. Posledice takve odluke su političke. Tačno je da se o dinaru nikada do sada nije razgovaralo u dijalogu, ali s obzirom na to da odluka tzv. CBK pogađa direktno Srbe, naravno da će se razgovarati u Briselu - rekao je Petković.

Petković je izrazio očekivanje od nastavka razgovora i istakao da je ključno da se pitanje reši, te da će Beograd odgovoriti na poziv Lajčaka. Naglasio je važnost rešavanja problema nastalih zbog jednostrane politike na političkom nivou.


Sastanak delegacije Beograda u Briselu pokazao je punu opredeljenost za rešavanje problema kroz dijalog i insistiranje na političkom rešenju pitanja dinarske isplate. Delegacija je istakla nedostatak volje Prištine da formira ZSO i naglasila važnost pronalaženja rešenja na političkom nivou. Beograd će se odazvati pozivu Lajčaka kako bi nastavio razgovore i rešio pitanja nastala zbog jednostrane politike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (9)

Loading
Zora

27.02.2024 16:34

Beograd je uvek okrenut ka traženju rešenja. Problem pravi Priština donoseći odluke kojima se ugrožava opstanak srpskog naroda.

Ana

27.02.2024 17:32

Beograd je uvek spreman na rešavanje problema ali to nekada nije dovoljno.

Aca

27.02.2024 18:17

Beogrd je uvek biti uz Srbe sa KiM kao i Vucic.Problem je Kurti koji vrsi teror i maltretira Srbe sa KiM.

Anita

27.02.2024 18:31

Beograd želi sve da rešava kroz dijalog za razliku od Kurtija