"HVALA ŠTO STE SRBIJU STAVILI NA KARTU NESTLE-A" Vučić u Surčinu: Kompanija nije tražila NIKAKAV finansijski podstrek od naše države! JA SAM SREĆAN KADA JE TO TAKO (FOTO+VIDEO)

Autor:

Vesti

27.02.2024

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije je zvanično sa čelnicima kompanije Nestle otvorio fabriku u Surčinu.

"HVALA ŠTO STE SRBIJU STAVILI NA KARTU NESTLE-A" Vučić u Surčinu: Kompanija nije tražila NIKAKAV finansijski podstrek od naše države! JA SAM SREĆAN KADA JE TO TAKO (FOTO+VIDEO)

Foto: ST/Vladimir Lukić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas svečanom otvaranju nove fabrike kompanije Nestle u Beogradu.

OBRAĆANJE PREDSEDNIKA SRBIJE

Predsednik Srbije, najpre se zahvalio svima koji danas prisustvuju otvaranju fabrike Nestle, a onda je dodao da je sasvim slučajno na sajtu Nestle-a našao knjigu o osnivaču fabrike. 

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

 

- On prelazi preko svih životnih prepreka i pravi giganta u fabrikama. Sve je bilo protiv njega, i tako je apotekarski pomoćnik postao ostvaren čovek i humanitarac. Takav čovek, bi trebalo da prestavlja savršeni uzor za promenjenu Srbiju, inovativnu, inventivnu i humaniju - rekao je Vučić. 

Pre dve godine smo došli da otvorimo radove i nismo bili nešto uzbuđeni, ali su Švajcarska preciznost i srpski radnici su uradili nešto dobro, kvalitetno i precizno, dodao je Vučić. 

- Video sam nasmejane ljude, srećne zadovoljne, koji veruju u budućnost u kompaniji Nestle - dodao je predsednik. 

Kompanija nije tražila finansijski podstrek od države Srbije i ja sam najsrećniji kada je to tako. Najviše volim kada neko drugi plati, rekao je Vučić, pa dodao da bi Srbija učestvovala da su tražili. 

 

- Ono što je za nas važno je da što pre dođemo do jedinstvenog svetskog tržišta. Tu ima i dogovora vlada sa vladom, ali kada sve te probleme prevaziđemo, to će biti korak napred za našu zemlju - rekao je Vučić. 

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

 

Mi imamo veliki problem sa fabrikama za proizvodnju hrane, i sve smo ih izgubili u devedesetim i dvehiljaditim, ostala je samo imovina, i danas gde god da se traži, dajemo najveće investicije, kaže predsednik Srbije. 

- Svi koji žele da učestvuju, Srbija je spremna, jer imamo veliku sirovinsku bazu - kaže Vučić. 

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

 

 

Hvala što ste Srbiju stavili na mapu "Nestlea", rekao je Vučić. 

- Ovo je nešto što pravi razliku za nas. Nadamo se da to bude još više, da privučemo još švajcarskih kompanija - naveo je predsednik. 

Za nas je važno da nastavimo da radimo, regionalno povezivanje je uslov za regionalno napredovanje. Što manje problema na prelazima, granicama, i što više prevoza robe, kapitala, i to će da nam znači, zaključio je Vučić, pa se zahvalio:

- Hvala što našu zemlju predstavljate na najbolji mogući način. Sada dolazi i EXPO, sve će imati potpuno drugačiju budućnost - rekao je Vučić. 

Ambasador Švajcarske Urs Šmit rekao je da mu je veliko zadovoljstvo da je danas tu sa predsednikom Srbije i ostalima na otvaranju fabrike Nestle. 

- Danas smo ovde da obeležimo otvaranje fabrike. Čestitam Nestle-u za uspešno poslovanje u Srbiji, skoro dve decenije, i što zapošljava preko 1700 zaposlenih. Sve je veća popularnost i potražnja za ovakvim proizvodima. I Nestle je odlučio da ovde u Srbiji izgradi pionirski poduhvat i fabriku - naveo je Šmit. 

Foto: Pink

 

 

- Ulaže se dosta u edukaciju mladih i zaštitu životne sredine - rekao je potom. 

Posvećeni smo daljem jačanju tradicionalno dobrih odnosa dveju zemalja, dodao je Šmit. 

Aleksandar Zaneli, direktor kompanije Nestle istakao je da je velika stvar to što se danas dešava u Surčinu. 

- Važan trenutak u investicijama. Danas je samo jedan element u našem putovanju. Imamo već fabriku koja je naš ponos i ona j deo značajne industrije Srbije. Ovo je važna investicija za Surčin i Nestle. Ovo j samo deo investicija koje se planiraju - naveo je on.

 

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

 

- Mi ovde proizvodimo uglavnom sa lokalnim dobavljačima i proizvođačima. To je važno za Nestle i svako društvo. Moramo biti sigurni da ono, kako mi proizvodimo, to ne utiče negativno na zemljište, nego da ga obogaćuje - kaže Zaneli. 

Učimo od poljoprivrednika i od njih zarađujemo, navodi Zaneli. 

- Logistički smo na važnom mestu, u srcu Evrope smo, vrlo dobro povezani sa partnerstvima za dalji razvoj projekata. Ovo je jedan trenutak, a biće ih još - rekao je on. 

Marijana Davidović, jedna od osnivača, i direktorka fabrike "Nestle" istakla je da je posle više od dve godine izgrađena farbika u Surčinu. 

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

 

- Želimo da namirnice uzgajamo lokalno, da ih preradimo i izvezemo na tržište EU. Ova fabrika je ekološka, i u ovu fabriku smo investirali preko 80 miliona evra. Sve to ne bi bilo moguće bez naših zaposlenih, Vlade Srbije, ministarstva, i partnera - rekla je ona. 

Kako kaže, svakog dana je preko 2.000 zaposlenih radilo na otvaranju fabrike, svakodnevno. 

- Ovo je sam početak daljeg širenja naše kompanije. Ovim projektom smo obezbedili 220 novih radnih mesta - dodala je Davidović. 

OBILAZAK FABRIKE:

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

 

- Pretpostavljam da ljudi na zapadu ovo vole - rekao je Vučić, pa dodao da su mašine čudnesne navodeći da je srećan jer sve ovo vidi u našoj zemlji. 

Predsednik je imao prilike da se upozna sa raznim porizvodima koje ova kompanija nudi.

- Jedi koliko 'oćeš, i nećeš biti debeo kao ja - našalio se predsednik upoznajući se sa pojedinim proizvidima.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

 

- Mnogo lepo izgleda, važno je da je sada ovo u Srbiji, trebalo bi da se prodaje još više. Je l' to skuplje ili jeftinije od mesa? - rekao je Vučić na šta je dobio odgovor da je jeftinije.  

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

 

Predsednik je, nešto posle 9 sati pošao u obilazak fabrike. 

OTPOČEO KONSULTACIJE O KANDIDATU ZA PREDSEDNIKA VLADE

Da podsetimo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je juče sa predstavnicima lista Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi i Ruska stranka – Slobodan Nikolić čime je otpočeo konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade sa svima koji će svoje predstavnike imati u novom sazivu Narodne skupštine Srbije.

Danas su nastavljene konsultacije: 

Vučić se prvo sastao sa predstavnicima izborne liste "Savez vojvođanskih Mađara - Za našeg predsednika, za našu zajednicu, za budućnost!".

Posle tog sastanka, usledio je razgovor sa predstavnicima liste "Usame Zukorlić - Ujedinjeni za pravdu - Stranka pravde i pomirenja - Bošnjaci Sandžaka - Tomislav Žigmanov - Demokratski savez Hrvata u Vojvodini".

Predsednik prema Ustavu, kandidata za predsednika Vlade predlaže Skupštini pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi izbor Vlade.

Vučić je u utorak najavio da će obaviti neophodne konsultacije sa svima koji žele da razgovaraju.

- Ja ću od ponedeljka krenuti u konsultacije u skladu sa Ustavom i Zakonom o predsedniku Republike Srbije, dakle verujem da ću tokom sledeće nedelje sa onima koji žele da razgovaraju i da poštuju Ustav i Zakon ove zemlje, jer biće naravno i oni koji će da vam napišu pet saopštenja i deset izjava zašto neće da dolaze na razgovore. Sa svima koji žele da razgovaraju, obaviću neophodne konsultacije i posle toga ću biti spreman da odredim mandatara - rekao je Vučić.

Konsultacije kod predsednika su u skladu sa Ustavom i Zakonom o predsedniku, odnosno ovo je jedna od nadležnosti predsednika da razgovara sa predstavnicima lista koje su prešle izborni cenzus, a posle kojih bi trebalo da odredi mandatara za sastav nove vlade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (35)

Loading
Bojan

27.02.2024 09:14

Srećan sam što vidim da se otvaraju nove fabrike, to donosi radna mesta i ekonomske mogućnosti!

Marija

27.02.2024 09:15

Nova fabrika znači nova radna mesta, i dodatna zapošljavanja.

Dejana

27.02.2024 09:15

Ovo je sjajna vest za Surčin i celu Srbiju, pokazuje da se trud i ulaganje isplati!

Marija

27.02.2024 09:15

Otvaranje fabrike je znak da Srbija napreduje i da se razvija.