TAČNO U DEVET SATI! PREDSEDNIK SRBIJE U SURČINU: Vučić prisustvuje otvaranju "Nestle" fabrike

Autor:

Vesti

27.02.2024

06:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svečano otvaranje fabrike u Železničkoj ulici u Surčinu predviđeno je za 9 časova.

TAČNO U DEVET SATI! PREDSEDNIK SRBIJE U SURČINU: Vučić prisustvuje otvaranju "Nestle" fabrike

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas svečanom otvaranju nove fabrike kompanije NestleBeogradu, saopštila je pres služba predsednika.

Svečano otvaranje fabrike u Železničkoj ulici u Surčinu predviđeno je za 9 časova.

Da podsetimo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je juče sa predstavnicima lista Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi i Ruska stranka – Slobodan Nikolić čime je otpočeo konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade sa svima koji će svoje predstavnike imati u novom sazivu Narodne skupštine Srbije.

Vučić je juče započeo konsultacije o mandataru za sastav nove vlade razgovorima sa predstavnicima ove dve liste.

Posle izbora 17. decembra ukupno je 10 izbornih lista prešlo cenzus. Predsednik prema Ustavu, kandidata za predsednika Vlade predlaže Skupštini pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi izbor Vlade.

Vučić je u utorak najavio da će obaviti neophodne konsultacije sa svima koji žele da razgovaraju.

- Ja ću od ponedeljka krenuti u konsultacije u skladu sa Ustavom i Zakonom o predsedniku Republike Srbije, dakle verujem da ću tokom sledeće nedelje sa onima koji žele da razgovaraju i da poštuju Ustav i Zakon ove zemlje, jer biće naravno i oni koji će da vam napišu pet saopštenja i deset izjava zašto neće da dolaze na razgovore. Sa svima koji žele da razgovaraju, obaviću neophodne konsultacije i posle toga ću biti spreman da odredim mandatara - rekao je Vučić.

Konsultacije kod predsednika su u skladu sa Ustavom i Zakonom o predsedniku, odnosno ovo je jedna od nadležnosti predsednika da razgovara sa predstavnicima lista koje su prešle izborni cenzus, a posle kojih bi trebalo da odredi mandatara za sastav nove vlade.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
Milan Š

27.02.2024 06:34

Što više novih fabrika, manja je nezaposlenost u Srbiji., a to nam je sada najvažnije.

Nataša

27.02.2024 06:36

sebija nece stati vec ce nastaviti da ide napred zajedno sa Aleksandrom Vucicem

Nataša

27.02.2024 06:37

srbija ce nastaviti da podrzava prave vrednosti Alrksandra Vucica i njegovu politiku koja se pokazala kao najbolja za srbiju i njen narod

Nataša

27.02.2024 06:38

samo zajednickim snagama ujedinjeni sa Aleksandrom Vucicem mozemo pobediti svaku prepreku koja naidje jer zajedno smo najjaci