"NE ODUSTAJE" Doktor koji je pregledao Mladića otkrio NAJNOVIJE DETALJE o njegovom zdravstvenom stanju: Ovo mu je bila prva reakcija kada je čuo da govore njegov jezik

Autor:

Vesti

24.02.2024

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radi se o pacijentu koji ima ozbiljan broj godina, rekao je lekar na samom početku ispovesti.

"NE ODUSTAJE" Doktor koji je pregledao Mladića otkrio NAJNOVIJE DETALJE o njegovom zdravstvenom stanju: Ovo mu je bila prva reakcija kada je čuo da govore njegov jezik

Foto: Tanjug/AP

Tim lekara iz Republike Srpske u četvrtak je Hagu analizirao dokumentaciju o zdravstvenom stanju Ratka Mladića i pregledao ga. U izveštaju piše da je Mladić kardiološki i neurološki baš loše. Pregledi će biti nastavljeni.

Član tima koji je pregledao Ratka Mladića u Hagu, načelnik Kardio-hirurgije Kiliničkog centra Republike Sprke Nikola Šobota je kod Jovane Jeremić otkrio sve detalje susreta, ali i o Mladićevom zdravstvenom stanju.

- Radi se o pacijentu koji ima ozbiljan broj godina. Utisci su pomešani, očekivao sam da su stvari dosta gore. Reč je o pacijentu sa neurološkim i kardiološkim dijagnoza, ali koji se dobro drži, bori se i ne odustaje - rekao je Šobota u ekskluzvnoj izjavi za Novo vikend jutro kod Jovane Jeremić i dodao:

Ratko Mladić je imao dva moždana udara, kao i kardiovaskularne tegobe, u smislu oštećenja srca. Osnovni problemi su posledice moždanog udara, tu je i ta srčana insuficijencija koje trenutno tretirana lekovima. Mladiću je postavljen poseban vid pejsmejkera za srčanu slabost. Zdravlje mu jeste narušeno, ali se relativno do dobro kontrološe. Ima parezu desne strane, otežana pokrtljivost, ubrzano zamarenje, slabost i malaksalost.

Šobota smatra da je Mladiću potreban pojačan medicinski nadzor i asistencija neke osobe koja će mu pomagati u svakodnevnom funkcionisanju.

- Lekari u pritvorskoj jedinici su nas dočekali vrlo profesionalno. Dali su nam kompletnu dokumentaciju, imamo određnih sugestija, ali nismo našli ništa što bi ukazivalo na neki veći propust. Značilo mu je da smo došli iz Republike Srpske, kao lekari koji govore njegov jezik - napomenio je Šobota.

On smatra da premeštanje Mladića u ustanovu koja nema dvadesetčetvoročasovnu zdravstvenu negu ne bi bilo dobro za njega, te da je potrebno da mu se obezbede humani i dostoji uslovi za lečenje.

Kako je dodao, tim će se truditi da bude uključen u lečenje Ratka Mladića.

- Detaljan izveštaj se može očekivati u narednih nekoliko dana - dodao je Šobota.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading