VUČEVIĆ: Srbija vodi računa o OPSTANKU Republike Srpske, ali POŠTUJE teritorijalni integritet BiH!

Autor:

Vesti

21.02.2024

23:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Srbije, Miloš Vučević, izjavio je večeras da Srbija vodi računa o opstanku Republike Srpske, ali je istakao da Beograd poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

VUČEVIĆ: Srbija vodi računa o OPSTANKU Republike Srpske, ali POŠTUJE teritorijalni integritet BiH!

Foto: mod.gov.rs

Miloš Vučević je istakao da Srbija poštuje Bosnu i Hercegovinu kao susednu prijateljsku državu, sastavljenu od dva ravnopravna entiteta i tri konstitutivna naroda!

Ministar odbrane Srbije, Miloš Vučević, izjavio je večeras da Srbija vodi računa o opstanku Republike Srpske, ali je istakao da Beograd poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

On je rekao da postoji pritisak na Beograd i predsednika Aleksandra Vučića da "disciplinuje" Banjaluku i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Vučević je istakao da Srbija poštuje Bosnu i Hercegovinu kao susednu prijateljsku državu, sastavljenu od dva ravnopravna entiteta i tri konstitutivna naroda.

- Sve što isključuje jedan narod i jedan entitet, sve što se nameće nije dobro za BiH - rekao je Vučević.

Dodao je da Beograd, "za razliku od nekih političkih struktura u Sarajevu", vrlo jasno kaže da poštuje teritorijalni integritet BiH.

- Međutim, politička elita u Sarajevu ne poštuju baš teritorijalni integritet Srbije. Nego ne može to da formalno sprovede zbog Republike Srpske i srpskog naroda u BiH po pitanju Kosova i Metohije - naveo je Vučević.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanom otvaranju 45. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu.

Otvaranje je počelo 18.00 časova, na Beogradskom sajmu, u Hali 4. Turistička organizacija Beograda (TOB) će na Međunarodnom sajmu turizma predstaviti ukupnu turističku ponudu srpske prestonice i sadržaje koje nude sve beogradske opštine.

Predstavljanje TOB biće u znaku predstojeće izložbe EXPO 2027. čiji će domaćin biti Beograd i sa kojom će prvog dana sajma na štandu TOB biti potpisan protokol o saradnji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading