Vujović u Pećincima obišla radove na izgradnji kanalizacije, kojima se rešava višedecenijski problem građana

Autor:

Vesti

19.02.2024

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas radove na izgradnji kanalizacione mreže u opštini Pećinci, gde će se, po realizaciji ovog važnog projekta, rešiti višedecenijski problem građana.

Vujović u Pećincima obišla radove na izgradnji kanalizacije, kojima se rešava višedecenijski problem građana

Foto: Jovana Rošul

Trenutno je u izgradnji 63,5 kilometara nedostajuće kanalizacione mreže u četiri naselja u opštini Pećinci. Vujović je, zajedno sa predsednikom opštine Sinišom Đokićem, obišla naselja Ogar i Brestač, a radovi se trenutno izvode još u Prhovu i Popincima.

Danas sam obišla radove na nedostajućoj kanalizacionoj mreži u naseljima Ogar i Brestač. Drago mi je što sam se uverila da na terenu ima puno radnika i da se intenzivno radi. Ove godine će, kroz projekat Ministarstva koje vodim, početi i radovi na rekonstrukciji prečistača otpadnih voda u Pećincima, što je još jedan razlog da ubrzamo izgradnju kanalizacije koja ka njemu gravitira, jer je to preduslov da postrojenje radi u punom kapacitetu. Ovaj projekat nam je izuzetno važan i zato što će po njegovoj realizaciji koja je za Ogar i Brestač planirana u novembru 2025. godine, a za naselja Prhovo i Popinci već krajem ove godine, oko 1.200 domaćinstava iz tih naselja moći da se priključi na kanalizaciju. Razgovarala sam i sa građanima koji godinama već čekaju kanalizaciju, takođe brinu i nadgledaju radove. Oni su pripremili ceo beton, deo ispred svojih kuća, kako bi mogli da se što lakše priključe na kanalizacionu mrežu i nadam se da će to učiniti odmah po završetku radova“, izjavila je Vujović.

Ministarka je poručila da će se uskoro krenuti i sa izgradnjom 14 kilometara kanalizacione mreže i u naselju Deč u Pećincima.

Svakako ćemo se viđati u Pećincima i dalje, sa drugim projektima kojima je cilj bolji kvalitet života građana. Projekti izgradnje kanalizacione mreže, uključujući i projekat u naselju Deč čija realizacija će uskoro početi, deo su plana Srbija 2027, koji je predsednik Vučić predstavio. Nadam se da će radovi biti završeni i pre ugovorenog roka. Hvala rukovodstvu i celom timu opštine, jer je upravo ovo primer dobre saradnje između Ministarstva i lokalne samouprave. Opština je osluškivala potrebe svojih stanovnika, vredno su radili na projektnoj dokumentaciji, a mi ćemo uvek podržati projekte koji su važni za građane“, rekla je Vujović.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading