KFOR DEMANTOVAO GNUSNE LAŽI KURTIJEVIH MEDIJA! Srpski vojnici nisu uperili oružje u civile na KiM!

Autor:

Vesti

17.02.2024

20:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

KFOR ističe da je letonski odred bio pozicioniran dalje iza svog vođe, koji je bio uključen u koordinaciju aktivnosti sa Vojskom Srbije.

KFOR DEMANTOVAO GNUSNE LAŽI KURTIJEVIH MEDIJA! Srpski vojnici nisu uperili oružje u civile na KiM!

Foto: FOTO TANJUG/ STR/ bg

Misija Kfora demantovala je vest i fotografiju koju su danas objavili pojedini prištinski mediji, a koja navodno prikazuje srpsku jedinicu koja upire oružje u civile na teritoriji Kosova i Metohije. KFOR ističe da je reč o zajedničkoj patroli Kfora i Vojske Srbije na administrativnoj liniji.

Danas, oko 14.45, letonska jedinica KFOR-a spremala se da započne planiranu sinhronizovanu patrolu sa Vojskom Srbije, duž obe strane administrativne linije. U vreme snimanja dotične fotografije, letonsko osoblje je koordiniralo sa svojim srpskim kolegama, koji su se nalazili na njihovoj strani administrativne linije, navodi se u saopštenju Kfora, prenosi Tanjug.

Levonski odred bio pozicioniran iza svog vođe, koji je bio uključen u koordinaciju aktivnosti sa Vojskom Srbije

KFOR ističe da je letonski odred bio pozicioniran dalje iza svog vođe, koji je bio uključen u koordinaciju aktivnosti sa Vojskom Srbije. "Slika je mogla biti isečena kako bi se isključili delovi koji prikazuju letonskog lidera kako razgovara sa vođom srpskih oružanih snaga", ističe se u saopštenju. Takođe se dodaje da je sinhronizovana patrola sprovedena na profesionalan način i uz puno poštovanje dobro utvrđenih procedura.

KFOR nastavlja da sprovodi svoj mandat UN-a, obezbeđujući sigurno i bezbedno okruženje za sve zajednice koje žive na Kosovu i Metohiji

KFOR nastavlja da sprovodi svoj mandat UN-a, obezbeđujući sigurno i bezbedno okruženje za sve zajednice koje žive na Kosovu i Metohiji, u svakom trenutku i nepristrasno, zaključuje se u saopštenju KFOR-a.

Nepristrasnost i profesionalnost u sprovođenju mandata

Ovaj demanti KFOR-a ističe nepristrasnost i profesionalnost u sprovođenju mandata na teritoriji Kosova i Metohije. Saopštenje KFOR-a naglašava važnost jasne i tačne informacije o događajima na terenu radi sprečavanja dezinformacija i očuvanja mira i stabilnosti na ovom području.

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading