VUČIĆ SUTRA URUČUJE ODLIKOVANJA! Prijem u Predsedništvu Srbije u 18 sati!

Autor:

Vesti

14.02.2024

19:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slobodu nikada i ni po koju cenu ne smemo da žrtvujemo i zato sam ponosni predsednik Srbije koji danas može da kaže da je Srbija slobodna, nezavisna i da sama donosi odluke, istakao je Vučić povodom Dana državnosti.

VUČIĆ SUTRA URUČUJE ODLIKOVANJA! Prijem u Predsedništvu Srbije u 18 sati!

Foto: PINK

Predsednik Aleksandar Vučić uručiće sutra odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama povodom Dana državnosti Srbije.

Ceremonija uručenja odlikovanja biće organizovana u 18.00 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, najavljeno je iz Predsedništva Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas svim građanima Srbije praznik Sretenje, za koji je rekao da najrečitije govori o našoj istoriji, ali koji nam ukazuje i na put u budućnost, put Karađođeve hrabrosti i Miloševe mudrosti i uvek borbe za očuvanje srpske nezavisnosti i slobode.

- Slobodu nikada i ni po koju cenu ne smemo da žrtvujemo i zato sam ponosni predsednik Srbije koji danas može da kaže da je Srbija slobodna, nezavisna i da sama donosi odluke - napisao je predsednik na Instagram profilu avucic.

- Mnogo toga imamo da naučimo iz svoje prošlosti, ali je najvažnije da gledamo kako da zemlju guramo napred, kako da ekonomski napredujemo, kako da razmišljamo o većim platama i penzijama, ali da nikada ne zavoravimo ono što je najviša vrednost i Srbije i svih njenih građana, kao i srpskog naroda u celini - to je sloboda - rekao je Vučić u Nišu gde je prisustvovao prikazu naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije.

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić primio je danas, povodom Dana državnosti Republike Srbije, čestitke brojnih svetskih zvaničnika, a među njima se nalazi i ruski lider Vladimir Putin.

- Primite srdačne čestitke povodom nacionalnog praznika - Dana državnosti Srbije. Odnosi između naših zemalja se zasnivaju na viševekovnim tradicijama prijateljstva, kulturne i duhovne bliskosti. Uveren sam da ćemo i dalje svestrano jačati rusko-srpsko strateško partnerstvo, razvijati konstruktivnu saradnju u različitim oblastima. To nesumnjivo odgovara temeljnim interesima naših bratskih naroda. Iskreno Vam želim dobro zdravlje i uspehe, a svim građanima Srbije sreću i prosperitet - navodi se u čestitki predsednika Putina.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
Dijana

14.02.2024 20:17

Sretenje je u srpskom narodu uvek imalo poseban značaj

Marija

14.02.2024 20:18

Posebna je simbolika uručenja odlikovanja za zasluge baš na Sretenje

Teodora

14.02.2024 20:20

Simbolika Dana državnosti baš na Sretenje je velika. I tada i sada se borimo da sačuvamo nezavisnost

Stefan

14.02.2024 20:21

Čestitke svima koji će sutra primiti odlikovanja za zasluge