GRENEL: Bajdenov tim konačno sledi Trampovu politiku prema Kurtiju!

Autor:

Vesti

14.02.2024

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O'Brajan je prethodno izjavio da su SAD zabrinute zbog uredbe Centralne banke u Prištini (CBK) o zabrani upotrebe dinara na Kosovu i Metohiji i istakao da prištinske vlasti treba da povuku tu odluku.

GRENEL: Bajdenov tim konačno sledi Trampovu politiku prema Kurtiju!

Foto: Tanjug/AP

Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel poručio je, nakon izjave pomoćnika američkog državnog sekretara Džejmsa O'Brajana da Priština treba da povuče odluku o zabrani dinara na Kosovu i Metohiji, da "Bajdenov tim konačno sledi politiku Trampove administracije".

Bajdenov tim konačno sledi politiku Trampove administracije prema kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju - napisao je Grenel na platformi X.

O'Brajan je prethodno izjavio da su SAD zabrinute zbog uredbe Centralne banke u Prištini (CBK) o zabrani upotrebe dinara na Kosovu i Metohiji i istakao da prištinske vlasti treba da povuku tu odluku.

On je u intervjuu za "Glas Amerike" na albanskom jeziku rekao da je Priština zabranom dinara dovela u pitanje partnerstvo sa SAD je tu odluku donela, kako je naglasio, uprkos protivljenju Vašingtona.

Podsetimo, ova poruka je izazvala potpuni haos u Prištini, a Albanci su u neviđenoj panici jer smatraju da ih Amerika više ne smatra ni partnerima ni prijateljima.

Analitičar Rahman Pačarizi ocenjuje da je poruka O'Brajena "najozbiljnija stvar" koja se Prištini može desiti.

- U odnosu na Ameriku, ne znam da li se još nešto može desiti Kosovu. To znači da ste Amerikance izgubili kao prijatelje - dodao je Pačarizi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading