"POGLEDAJTE KUDA NAS JE VAŠINGTONSKA MOČVARA DOVELA" Otkriveni motivi Karlsonove posete Rusiji, iza celog poduhvata stoji OVAJ čovek

Autor:

Svet

12.02.2024

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Zapadu se ne krije da je Karlson predstavnik "druge Amerike".

"POGLEDAJTE KUDA NAS JE VAŠINGTONSKA MOČVARA DOVELA" Otkriveni motivi Karlsonove posete Rusiji, iza celog poduhvata stoji OVAJ čovek

Foto: Tanjug/AP Gavriil Grigorov

Intervju Takera Karlsona i Vladimira Putina, kako mediji navode, imao je za cilj da pokaže drugu stranu Amerike, ali da i u isto vreme ponizi Bajdenovo vođenje države. 

Američki novinar, Taker Karlson je, verovatno na lično zadovoljstvo, razgovarao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, ali je pozadina cele priče bila drugačija. Njega su u Moskvu poslali predstavnici "druge Amerike" koju predvodi Donald Tramp, a intervju sa Putinom jasna je poruka "dubokoj državi" i aktuelnom režimu oličenom u predsedniku Bajdenu.

Cilj je bio da se Amerikancima jasno stavi do znanja da postoji i Amerika koja ne pristaje na sadašnju politiku Bele Kuće i koja nudi alternativu - dobre odnose sa Rusijom i rešavanje problema unutar samih SAD - od ekonomske, do migrantske krize.

Foto: Tanjug/AP/Matt Rourke/Alex Brandon, Profimedia/William Scott Alamy Alamy

 

 

Predsedavajući Prezidijuma Saveta za spoljnu i odbrambenu politiku Rusije Fjodor Lukjanov ističe da je novinar Taker Karlson izrazito ideološki određen i da predstavlja određeni politički tabor.

- On je u Moskvu doneo unutrašnju američku konfrontaciju. Pre nekoliko godina Rusija je optužena za mešanje u američke političke procese. Sada se dogodilo suprotno. Američka unutrašnja politika uvlači ruski faktor, kojeg predstavlja Putin, u sopstveni izborni proces - kaže Lukjanov.

On navodi da je intervju sa Putinom bio je izazov za establišment u SAD. Nevažno je, analizira on, šta je tačno Putin govorio, jer reputacija ruskog predsednika čini moćnim udarcem za "drugu Ameriku". 

- Poruka biračima u SAD mnogo je važnija od Rusije i Ukrajine. Osnovna ideja je jasna - pogledajte kuda nas je vašingtonska močvara dovela - navodi Lukjanov. 

Na Zapadu se ne krije da je Karlson predstavnik "druge Amerike". 

Američki mediji tvrde da je intervju precenjen, ali i priznaju da će milioni ljudi sada znati stav Rusije, kao i da je ruski predsednik pokazao "nadmoć" u odnosu na njegove protivnike na Zapadu.

Njujork tajms navodi da je Putin pozvao SAD da pregovaraju o Ukrajini i "direktnije nego inače" rekao kako će se sukob završiti - dogovorom sa Zapadom. Poznati američki novinar i muzičar Džoi Manarino ističe kako je Taker dao priliku Americi i svetu da čuju i Putinovo gledište što je od ogromnog značaja. Nemački Špigl je ogorčen, jer Karlson skoro da nije Putinu postavljao teška pitanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading