"POD NJEGOVOM VLAŠĆU SE PUCA U SRPSKU DECU"! Petković o Aljbinu Kurtiju!

Autor:

Vesti

13.02.2024

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petković naglašava da Kurti, svojim postupcima i izjavama, urušava mir na prostoru Kosova i Metohije.

"POD NJEGOVOM VLAŠĆU SE PUCA U SRPSKU DECU"! Petković o Aljbinu Kurtiju!

Foto: Tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, oštro je kritikovao Aljbina Kurtija zbog nepoštovanja odredbi Briselskog sporazuma potpisanog 2013. godine.

U saopštenju se ističe da bi ispunjenje ovog sporazuma garantovalo Srbima kolektivna i individualna prava koja su trenutno ugrožena. Petković takođe naglašava da Kurti, svojim postupcima i izjavama, urušava mir na prostoru Kosova i Metohije.

Saopštenje prenosimo u celosti.

- Da je Aljbinu Kurtiju istinski stalo do trajnog mira i normalizacije odnosa na prostoru Kosova i Metohije, kao i potpisanih sporazuma, on bi prvo ispunio odredbe Briselskog sporazuma koji je potpisan još 2013. godine i formirao Zajednicu srpskih opština koja garantuje Srbima kolektivna i individualna prava koja im se danas svakodnevno gaze i uskraćuju za vreme njegove strahovlade, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića!

Petković ističe da "ni Beograd, niti predsednik Aleksandar Vučić nikome ne prete, jedino je balkanski piroman Aljbin Kurti pretnja miru na ovim prostorima, ali i pretnja zdravom razumu svojim neuračunljivim izjavama" i dodaje da su, nažalost, jedino o čemu Kurti razmišlja agresija i terorizam.

- To je pokazao i svojom najnovijom izjavom, ali i delima, jer se pod njegovom vlašću puca u srpsku decu koja nose Badnjak, ranjavaju Srbi na Bistričkom mostu, gađa u leđa Dragiša Galjak ili prebijaju srpska deca Dara i Kristijan iz Žitkovca, kraj Zvečana, samo zato što su Srbi, a brojni naši sunarodnici čame nevini u kazamatima - navodi se.

Kako ocenjuje, Kurti jednostranim i eskalatornim potezima svakodnevno urušava i gazi mir.

- Zato, neka svoje militantne, nasilne i terorističke metode ne pripisuje ni predsedniku Vučiću ni Beogradu, jer upravo zahvaljujući predsedniku Vučiću mi danas imamo kakav takav mir na prostoru Kosova i Metohije, koji svojim jednostranim i eskalatornim potezima Kurti svakodnevno urušava i gazi, poput odluke o ukidanju dinara ili zatvaranjem srpskih opština ili zdravstvenih ustanova u pokrajini - poručuje.

Kako navodi, toga su naravno svesni i svi predstavnici međunarodne zajednice i najmoćnijih zemalja sveta koji su Kurtiju zbog toga "očitali bukvicu u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, nakon kog Kurti ne može da se oporavi, pa prvo izmišlja nepostojeće pretnje atentatom u koje mu niko nije poverovao, a sada i nekakve nepostojeće pretnje iz Beograda".

- Mi ćemo nastaviti da čuvamo mir, ali i da čuvamo naš srpski narod u pokrajini - zaključuje se u saopštenju.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Dragan

13.02.2024 16:35

Dao je Kurti sebi puno za pravo. Prešao je sve granice i vreme je da se to zaustavi.

Ana

13.02.2024 16:36

Aljbin Kurti tiho iseljava i proteruje srbe sa KiM.

Мiraš

13.02.2024 16:38

Kurti sve što radi, radi iz čiste mržnje prema Srbima i bolesne želje da bude vladar na Balkanu, pa i šire.

tina

13.02.2024 16:44

Kurtiju je jedino stalo do licnih interesa i da ostvari svoj cilj, a to je da juznu srpsku pokrajinu otme Srbiji.