OTIŠAO PO INSTRUKCIJE! KURTI HITNO OTPUTOVAO U VELIKU BRITANIJU!

Autor:

Vesti

12.02.2024

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije tajna da Kurti u Britaniji ima dobro razvijenu mrežu saradnika i mentora, inače osvedočenih albanskih lobista, koji godinama predano rade na projektu kosovske nezavisnosti.

OTIŠAO PO INSTRUKCIJE! KURTI HITNO OTPUTOVAO U VELIKU BRITANIJU!

Foto: Tanjug/AP, Profimedia

Kako prenose "Novosti" iz diplomatskih izvora, očekuje se da se Aljbin Kurti sastane sa svojim ostrvskim savetnicima koji ga godinama iz senke podržavaju u potezima čiji je krajnji cilj etničko čišćenja Srba sa prostora KiM i zaokruživanje suverentita takozvanog Kosova na celoj teritoriji naše južne pokrajine.

Nije tajna da Kurti u Britaniji ima dobro razvijenu mrežu saradnika i mentora, inače osvedočenih albanskih lobista, koji godinama predano rade na projektu kosovske nezavisnosti. Među njima su i profesor Mark Veler, ekspert za Balkan koji je bio i pravni savetnik britanske vlade na konferenciji u Rambujeu 1999, pa i tad otvoreno na strani Prištine, te Elizabet Goving, koja je decenijama infiltrirana u prištinske institucije, kao i Ališa Kerns, čuvena po optuživanju Beograda i SPC za širenje kriminala na KiM. Pomoć, kako tvrde upućeni, imaju i kroz delovanje službi, pre svih britanske MI-6.


- Kurti ima savetnika iz Velike Britanije, Nemca poreklom, o kome će tek biti reči narednih dana - kazao je nedavno predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći o Veleru i potezima koje Kurti već duže vreme povlači.

Podsetimo, Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon sastanka sa grčkim premijerom Kirjakosom Micotakisom izjavio je da je Srbija uvek podržavala teritorijalni integritet Grčke, kao i da je Grčka poštovala teritorijalni integritet Srbije te da se nada da će tako ostati i ubuduće. Premijer Grčke je istakao da stav Grčke po pitanju Kosova ostaje nepromenljiv i da su evropsko posredovanje i dijalog jedini put za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

"Srbija i Grčka su uvek međusobno podržavale teritorijalni integritet jedna drugoj. Veujem da će tako biti i u budućnosti", kazao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Micotakisom.

On je preneo da su tokom sastanka razgovarali o svim aspektima bilateralne saradnje i ukazao da je ove godine 145. godišnjica od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje i kazao da veruje da će ova godina biti godina ogromnog napretka i u ekonomskoj saradnji, ali i da će biti organizovan i četvrti visoki savet za saradnju.

"Imali smo otvoren, iskren, prijateljski razgovor o svim važnim pitanjima. Premijer Micotakis me je informisao o mnogim stvarima koji meni zbog činjenice da nismo deo EU nisu na taj način poznate. Razumeo sam šta su interesi Grčke i Evrope, saglasni smo da je Grčka jedan od značajnih, važnih i najiskrenih podržavalaca Srbije na EU. Postavlja se pitanje ima li Srbija druge alternative, puteve, želi li da bude deo EU, kao i da li Evropa želi da Srbija bude deo Unije", kazao je Vučić.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading