"2024. GODINA ĆE BITI GODINA USPEHA I SARADNJE BEOGRADA I ATINE"! Vučić se oglasio nakon sastanka sa Micotakisom! (FOTO)

Autor:

Vesti

12.02.2024

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delegacije Srbije i Grčke su razgovarale o saradnji u više oblasti.

"2024. GODINA ĆE BITI GODINA USPEHA I SARADNJE BEOGRADA I ATINE"! Vučić se oglasio nakon sastanka sa Micotakisom! (FOTO)

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa predsednikom Vlade Republike Grčke Kirjakosom Micotakisom koji boravi u radnoj poseti Republici Srbiji.

- Počastvovan sam što imam priliku da u Beogradu ugostim premijera @kyriakos_ srećan što Srbija i Grčka neguju dobre, prijateljske i bratske odnose i zadovoljan što smo razgovarali o svim aspektima bilateralne saradnje od energetike i turizma, do infrastrukture i ukupnog povećanja trgovinske razmene.


Razgovarali smo i o agendi EXPO 2027. Naš san je da kraj 2027. godine BDP naše zemlje bude 100 milijardi evra, što bi pokazalo ogroman napredak i kvatni skok Srbije za 12 ili 15 godina, a za to nam je potrebna i podrška grčkih prijatelja.

Ponovio sam da je Srbija čvrsto opredeljena za nastavak i ubrzanje svog EU puta, jer je to od suštinskog značaja za našu zemlju i zahvalni smo Grčkoj na podršci koju nam na tom putu pruža.

Uveren sam da će 2024. godina biti velika godina zajedničkih uspeha i rasta u odnosima između Beograda i Atine
- napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

 

 

Micotakis sinoć doleteo u Beograd

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sinoć sa premijerom Grčke Kirjakisom Micotakisom koji je doputovao u Beograd i tom prilikom poručio da je srećan što može da ugosti velikog prijatelja Srbije. Vučić je objavio fotografiju sa grčkim premijerom ispred gola.

- Ovaj gol iza premijera Micotakisa i mene je moj otac nabavio za malog Vukana. Kirjakos i ja smo se samo slikali sa loptom. Srećan što mogu da ugostim velikog prijatelja Srbije, ponosan i na naš lični odnos, verujem da ćemo večeras i sutra postići velike rezultate u unapređenju saradnje bratskih naroda, srpskog i grčkog -  napisao je Vučić sinoć na Instagram nalogu ''Buducnostsrbijeav''. 
 

BONSU VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Vida

12.02.2024 13:38

Srbija uz Vučića ide sigurnim i dobrim putem!

Marija

12.02.2024 13:40

Vučić i Micotakis uz međusobno uvažavanje jačaju saradnju dve prijateljske zemlje.

Lazar

12.02.2024 13:42

Volim Grčku ali joj ne mogu zaboraviti da je bila deo agresije na Srbiju.

Đorđe

12.02.2024 13:43

Tek će saradnja Grčke i Srbije biti sve jača zahvaljujući našem predsedniku Vučiću.