VUČIĆ DANAS SA AMBASADOROM KINE! Sastanak u 11 sati!

Autor:

Vesti

06.02.2024

06:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanak će se održati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

VUČIĆ DANAS SA AMBASADOROM KINE! Sastanak u 11 sati!

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa ambasadorom Kine Li Mingom, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Sastanak će se održati u 11 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Podsećamo, Kina je najavila da će Srbiji pružiti podršku povodom dešavanja na Kosovu i Metohiji.

Na redovnoj pres konferenciji, portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine, Vang Venbin, izjavio je da Kina planira pružiti podršku Srbiji u vezi sa pitanjem zabrane upotrebe dinara na Kosovu i Metohiji.

Podsećamo da će danas misija Srbije u Njujorku uputiti zahtev Gvajani, trenutnom predsedavajućem Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, za održavanje vanrednog zasedanja u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je juče u emisiji "Ćirilica" na Hepi tv, gde je i ocenio situaciju na Kosovu i Metohiji.

- I dalje guramo i čuvamo našu zemlju koliko god je to moguće. Ne možemo na svakoga da se oslonimo, jasno nam je da Kurti ide u otvoreno etničko čišćenje Srba sa Kosova i Metohije. Danas je podnet zahtev za sednicu Saveta bezbednosti. To je najprljavije i najpodmuklije etnično čišćenje, kad ljudima činite život nesnosnim. Ja ne verujem da će nam odobriti sednicu SB UN, čekamo odgovor kroz par dana - rekao je Vučić i dodaje da je Bajdenu, fon der Lajen, Ruteu, Makronu, Sančezu, Đin Pingu, Melonijevoj i drugi poslao lična pisma. Borimo se da našem narodu dostavimo novac, što zasad i uspevamo - rekao je i dodao:

- Situacija nije laka. Ne zato što neko nije radio svoj posao, naprotiv. Od nas se traži poslušništvo bez izuzetka, a sve što bismo radili sami ili mislili da možemo da donosimo odluke sami, predstavlja problem. Nadam se tome da ima onih koji žele da vide Srbiju u Evropi, ali ono što ljudi treba da znaju jeste da dobro sagledavamo situaciju, i da želimo da održimo mir i stabilnost.-

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Aca

06.02.2024 07:18

Kina je naš najveći prijatelj, moramo da jačamo i unapredjujemo odnose sa tako velikim!

Marina

06.02.2024 07:30

Вучић је пријатељ амбасадора економског тигра, Кине, што је јако важно за Србију.

MARIJA

06.02.2024 07:54

Susret sa ambasadorom Kine pokazuje predanost Srbije jačanju međunarodnih veza. Ovo je važan korak ka proširenju bilateralne saradnje.

Keti

06.02.2024 07:59

Kina uvek i zauvek prijatelj. Vazan sastanak nas danas ocekuje.