"PRE VUČIĆA TO NIKO NIJE URADIO" Korisnici društvenih mreža osuli paljbu po delu opozicije, pa pohvalili predsednika: Jedino on je pokrenuo suđenje za ubistvo Ćuruvije

Autor:

Vesti

05.02.2024

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za razliku od Vučićevih prethodnika, on je, pišu na društvenim mrežama, pokrenuo suđenje za ubistvo Slavka Ćuruvije.

"PRE VUČIĆA TO NIKO NIJE URADIO" Korisnici društvenih mreža osuli paljbu po delu opozicije, pa pohvalili predsednika: Jedino on je pokrenuo suđenje za ubistvo Ćuruvije

Foto: ST/Nemanja Pančić

Više javno tužilaštvo zatražiće spise predmeta od nadležnog suda u vezi sa oslobađajućom presudom u slučaju ubistva novinara Slavka Ćuruvije, saznaje nezvanično "Blic".

- Tražiće se spisi predmeta u cilju zaštite zakonitosti protiv presude Apelacionog suda – navodi njihov izvor.

Podsetimo, fondacija "Slavko Ćuruvija" oglasila se povodom presude u kojoj su bivši pripadnici Državne bezbednosti Radomir Marković, Milan Radonjić, Ratko Romić i Miroslava Kuraka pravosnažno oslobođeni presude, piše Kurir.

- Slavko Ćuruvija fondacija je šokirana odlukom Apelacionog suda da oslobodi nekadašnje pripadnike Resora državne bezbednosti optužene za ubistvo Slavka Ćuruvije. Ova je presuda duboko uznemirujuća za porodicu, prijatelje, kolege i poštovaoce novinara i izdavača ubijenog zato što je javno kritikovao zločinački režim Slobodana Miloševića - rekli su u saopštenju i dodali da službe devedestih i dalje imaju uticaj.

Ne kriju svoje razočaranje ovom odlukom.

Tim povodom, na društvenim mrežama povele su se brojne polemike, gde je između ostalog, predsednik Srbije Aleksandar Vučić u centru pažnje, gde mu se korisnici zahvaljuju što je, za razliku od njegovih predhodnika pokrenuo temu suđena za ubistvo Slavka Ćuruvije. 

 

 

- Da dodam ovde da je Vučić pokrenuo suđenje za ubistvo Slavka Ćuruvije, dok Koštunica i Tadić to nisu uradili. Vučić je osnovao i Komisiju za istraživanje ubistva novinara, pre njega to niko nije uradio. 

Branka Prpa je svojim svedočenjem rekla da Kurk i Romić nisu ubice. Zašto Tadić, Marinika, Đilas i drugo političari i novinari i javne ličnosti nju ne napadaju što je ubicama dala alibi - napisao je korisnik društvene mreže "X". 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Nenad

05.02.2024 11:07

Predsednik Vučić se bori za pravdu i za mir i stabilnost.

Goran

05.02.2024 11:10

Zahvaljujući vučiću sva nerešena ubistva se polako rešavaju i počinioci se kažnjavaju, toga nije bilo za vreme Tadića i Đilasa.

Miloš

05.02.2024 11:15

Jasno se vidi kako opozicija nije dorasla predsdniku Vučiću i to se iz dana u dan potvrdjuje

Ognjen

05.02.2024 11:16

Naš predsednik Vučić je još jednom pokazao zato je prvi čovek u zemlji i zato uživa ogromno poštovanje gradjana