NEĆE BITI SAOPŠTENJA SA SASTANKA PREDSEDNIKA VUČIĆA SA PREDSTAVNICIMA KVINTE I EU: Svaka formalna reč bila bi suvišna

Autor:

Vesti

31.01.2024

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez saopštenja sa sastanka predsednika Vučića sa predstavnicima Kvinte i EU

NEĆE BITI SAOPŠTENJA SA SASTANKA PREDSEDNIKA VUČIĆA SA PREDSTAVNICIMA KVINTE I EU: Svaka formalna reč bila bi suvišna

Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ


Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike saopštila je večeras da neće biti objavljenog saopštenja sa sastanka predsednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima Kvinte i EU u Beogradu. Ova odluka je izazvala znatiželju i spekulacije među javnošću o temama koje su bile predmet razgovora, budući da je običaj da se nakon ovakvih sastanaka izdaje zvanično saopštenje.

Ćutanje Kabineta predsednika

Kabinet predsednika Republike Srbije je odlučio da ne izda saopštenje sa sastanka, navodeći da "svaka formalna reč bila bi suvišna". Ova izjava ostavlja prostor za nagađanja o mogućim razlozima za ovakav potez, ali ostaje da se vidi da li će eventualno neke informacije procuriti iz nezvaničnih izvora.

Susret sa ambasadorima Kvinte i EU

Predsednik Vučić se večeras sastao sa ambasadorima zemalja Kvinte - Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i šefom delegacije Evropske unije i predstavnikom ambasade SAD u Beogradu. Ovaj susret izazvao je pažnju javnosti, imajući u vidu značaj i uticaj ovih zemalja na regionalna pitanja i procese pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.

Prisustvo ključnih ličnosti na sastanku

Pored predsednika Vučića, sastanku su prisustvovali i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i predsednik Izvršnog odbora Poštanske štedionice Bojan Kekić. Ovo prisustvo ključnih ličnosti ukazuje na značaj teme sastanka i mogući uticaj na aktuelna dešavanja u zemlji i regionu.

Odluka o neizdavanju zvaničnog saopštenja sa sastanka predstavlja neobičan potez kabineta predsednika, ostavljajući prostor za nagađanja i spekulacije među javnošću. Ostaje da se vidi da li će eventualno procureti informacije o temama koje su bile predmet razgovora na ovom važnom susretu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (39)

Loading
ANA

31.01.2024 19:40

Za sve je kriv Kurti,koji terorise Srbe ba KiM. Podrska nasem predsedniku 🇷🇸❤️

Tanja

31.01.2024 19:44

Da li će već jednom predstavnicima Evrope biti jasno da se Kurtiju mora stati na put, na koji način.. to bi oni trebali da znaju.

Kekić

31.01.2024 19:44

Ovo je dokaz da su razgovori bili veoma teški.

Tinkerbell1

31.01.2024 19:46

Srbija nije saka pirinca da je pozoba svaka vrana koja sleti. Necemo odustati od KiM. A albanski uzurpatori ce izgubiti cim im zapadne slike okrenu ledja!