SEDNICA NARODNE SKUPŠTINE ZAKAZANA ZA 6. FEBRUAR: Na dnevnom redu šest tačaka

Autor: D.B.

Vesti

30.01.2024

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sednica će biti održana u velikoj sali Doma Narodne skupštine Republike Srbije.

SEDNICA NARODNE SKUPŠTINE ZAKAZANA ZA 6. FEBRUAR: Na dnevnom redu šest tačaka

Foto: Nebojša Mandić

Predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić sazvao je Prvu sednicu Narodne skupštine Republike Srbije u Četrnaestom sazivu, za utorak, 6. februar 2024. godine, sa početkom u 10 sati.

Na dnevnom redu je potvrđivanje mandata narodnih poslanika, izbor predsednika Narodne skupštine, izbor potpredsednika, imenovanje generalnog sekretara i izbor članova radnih tela Narodne skupštine, kao i izbor članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.

Sednica će biti održana u velikoj sali Doma Narodne skupštine Republike Srbije.

Podsetimo,privremeni organ Grada Beograda doneo je Zaključak o sazivanju konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda za 19. februar, a na dnevnom redu će biti potvrđivanje mandata odbornika Skupštine grada, izbor predsednika i postavljenje sekretara, objavila je danas gradska služba za informisanje Beoinfo.

Na sednici, koja je održana u ponedeljak, 29. januara donet je jedan broj upravnih i drugih pojedinačnih akata, koji su neophodni za obavljanje tekućih i neodložnih poslova od značaja za grad Beograd, navodi se u saoptšenju.

Glišić: 

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić izjavio je danas da će na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, 19. februara, videti da li će biti većine za formiranje vlasti u glavnom gradu ili će se ići na nove izbore.

Glišić je za televiziju Pink rekao da će sa lokalnim izborima na proleće biti održani i izbori za 17 beogradskih opština, a možda i novi izbori za Skupštinu grada Beograda.

"Videćemo u Beogradu kada bude bila konstitutivna sednica Skupštine grada da li ima ili nema većine. Ako je nema, ići ćemo na izbore kada budemo išli i u ovim opštinama koje dospevaju za jun-jul, pa ćemo onda da pridružimo i Beograd. Svakako tada idu i sve beogradske opštine", rekao je Glišić na TV Pink.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading