"DA SE NIKADA NIKOME NE PONOVI" Predsednik Vučić se oglasio povodom Dana sećana na Holokaust

Autor:

Vesti

27.01.2024

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U njegovoj izjavi, naglašena je važnost čuvanja sećanja na veliku žrtvu jevrejskog naroda tokom Holokausta, kao i borba za očuvanje najviših vrednosti čovečanstva.

"DA SE NIKADA NIKOME NE PONOVI" Predsednik Vučić se oglasio povodom Dana sećana na Holokaust

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Vučić u Davosu

Povodom Dana sećanja na Holokaust, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić se oglasio sa snažnom porukom o važnosti čuvanja sećanja na žrtvu jevrejskog naroda i očuvanja temeljnih ljudskih vrednosti.

U njegovoj izjavi, naglašena je važnost čuvanja sećanja na veliku žrtvu jevrejskog naroda tokom Holokausta, kao i borba za očuvanje najviših vrednosti čovečanstva. Vučić je istakao da se, uprkos aktuelnim izazovima, treba boriti za slobodu, jednakost i pravo na dostojanstven život za sve ljude.

- Na Dan sećanja na Holokaust, čuvamo sećanje na veliku žrtvu jevrejskog naroda, dok se borimo za očuvanje najviših vrednosti čovečanstva za sve - slobodu, jednakost i pravo na dostojanstven život. Da se nikada nikome ne ponovi - poručio je Vučić na Iksu.

 

Dan sećanja na Holokaust predstavlja važan deo istorijske memorije celog sveta. Holokaust je bio jedan od najmračnijih perioda u istoriji čovečanstva, tokom kojeg je jevrejski narod pretrpeo nezamislive patnje i stradanja. Čuvanje sećanja na ove događaje i odavanje počasti žrtvama ima ključnu ulogu u sprečavanju ponavljanja sličnih tragedija u budućnosti.

Poruka predsednika Vučića ističe važnost borbe za očuvanje temeljnih ljudskih vrednosti kao što su sloboda, jednakost i pravo na dostojanstven život za sve ljude. Ova borba predstavlja kontinuirani napor da se osigura da se tragedije poput Holokausta nikada više ne ponove, te da se zajednički radi na izgradnji sveta u kojem će ljudska prava biti neprikosnovena.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (29)

Loading
Hana

27.01.2024 16:14

Takav užas ne sme nikada da se ponovi.

Siniša

27.01.2024 16:16

Važno je da se sećamo holokausta kako bismo se podsetili na posledice mržnje, netolerancije i diskriminacije.

Mikica

27.01.2024 16:16

Sećanje na holokaust nam pomaže da shvatimo važnost ljudskih prava i vrednosti kao što su sloboda, jednakost i dostojanstvo

Vanja

27.01.2024 16:17

Sećanje na holokaust nam pomaže da se suprotstavimo negiranju ili minimaliziranju ovih strašnih događaja.