NASTAVLJA SE SRAMNO UKLANJANJE SRPSKIH OBELEŽJA NA KiM! Svečlja: Jedini simbol Srbije biće njena ambasada u Prištini

Autor: D.B.

Vesti

25.01.2024

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svečlja je istakao da bilbordi i slike "fašista i agresora" poput Vladimira Putina i protivnika njihove države, neće naći mesto na Kosovu.

NASTAVLJA SE SRAMNO UKLANJANJE SRPSKIH OBELEŽJA NA KiM! Svečlja: Jedini simbol Srbije biće njena ambasada u Prištini

Foto: facebook

Dželjalj Svečlja i Eljbert Krasnići, ministri u vladi Aljbina Kurtija, danas su posetili Zvečan kako bi lično nadgledali uklanjanje bilborda sa fotografijama počasnih građana, među kojima su se nalazili i Aleksandar Vučić, Vladimir Putin, Novak Đoković i drugi.

Svečlja je ovu akciju podelio na svom Fejsbuk profilu, ističući da će jedini simbol Srbije na Kosovu biti njena ambasada u Prištini, prenosi Kosovo Online.

Uklanjanje bilborda kao simbol borbe za demokratske vrednosti

Ministar Svečlja je snimak uklanjanja bilborda podelio javno, istakavši da su bilbordi sa simbolima i slikama "diktatora i agresora" neprihvatljivi na teritoriji Republike Kosovo. On je naglasio da Kosovo jasno definiše svoje demokratske vrednosti i evroatlantsku orijentaciju, te da će kao institucija ostati posvećeno zakonu i redu, te primeni ustavnosti u svakom delu zemlje.

Simboli fašista i agresora nemaju mesto na Kosovu

Svečlja je istakao da bilbordi i slike "fašista i agresora" poput Vladimira Putina i protivnika njihove države, neće naći mesto na Kosovu. Ovaj potez predstavlja jasnu političku poruku o odlučnosti kosovske vlade da se suprotstavi simbolima koji nisu u skladu sa njihovim vrednostima i orijentacijom.

Počasni građani Zvečana na uklonjenim bilbordima

Na uklonjenom bilbordu, koji se nalazio na magistralnom putu Mitrovica-Leposavić, bili su prikazani počasni građani opštine Zvečan, među kojima su se našli i predsednik Aleksandar Vučić, Vladimir Putin, Novak Đoković, srpski ambasador u SAD Marko Đurić, humanitarac Milorad Arlov, akademik Zoran Krivokapić i političar Jugoslav Kostić. Ova neobična lista počasnih građana izazvala je pažnju javnosti, ali njihove slike više neće krasiti bilborde na ovom području.

Kosovska vlada jasno je stavila do znanja da će se odupreti simbolima i predstavama koje smatraju neprihvatljivim, ističući svoju posvećenost demokratskim vrednostima i evroatlantskoj orijentaciji. Ovaj potez će svakako izazvati reakcije i rasprave u javnosti, ali za sada, bilbordi sa spornim sadržajem su uklonjeni, a Kosovo nastavlja svoj put ka definisanju sopstvenog identiteta i simbola.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading