"VAŽAN SASTANAK ZA NAPREDAK CELOG REGIONA"! Predsednik Vučić se oglasio iz Skoplja! (FOTO)

Autor:

Vesti

22.01.2024

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik se nalazi u Skoplju.

"VAŽAN SASTANAK ZA NAPREDAK CELOG REGIONA"! Predsednik Vučić se oglasio iz Skoplja! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje susretu „Zapadni Balkan i EU“ i sastanku o Planu rasta za Zapadni Balkan u Skoplju.

Današnji sastanak je važan za napredak celog regiona. Razgovarali smo sa američkim i evropskim predstavnicima o Planu rasta i o zajedničkom evropskom tržištu - napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

 

 

Podsećamo, on se, prvi, nakon domaćina, obratio na početku susreta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozdravio je, kako je rekao, braću Makedonce u prijateljskoj Severnoj Makedoniji. Najavio je važne sastanke za napredak celog regiona.

- Razgovarali smo sinoć o planu rasta. O dve važne stvari – zajedničko evropsko tržište i ono što je za nas bitno, zelene linije za kamione koji treba da imaju slobodan prolaz u EU, da olakšamo našu trgovinu. Mi smo dobar deo uradili u okviru zemalja Zapadnog Balkana i nadam se skorom potpisivanju protokola o slobodnom pristupu tržištu radne snage u Srbiji, Albaniji i Severnoj Makedoniji - rekao je Vučić

Kako je dodao, drugi deo se tiče plana rasta. "Sinoć smo dugo razgovarali o reformama koje treba da preduzmemo da dobijemo novac."

- Mi smo predstavili svoj plan za naredne tri godine, to se poklapa sa EU. Uradićemo sve da što pre pristupimo novcu i nadamo se rezultatima. Na sastancima ćemo razgovarati o ekonomiji, ne o političkim pitanjima, to je uslov za napredak u regionu - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (51)

Loading
Katja

22.01.2024 10:26

Vucic zna koliko je vazno medjusobno funkcionisanje regiona i nase zemlje.

Una

22.01.2024 10:28

Srbija moze biti ponosna jer na danasnjem sastanku ima najboljeg predsednika i predstavnika nase drzave.

Vanja

22.01.2024 10:28

Današnji Samit je prilika da se još jednom pošalju poruke mira, stabilnosti i napretka regiona za koji se Srbija zalaže.

Boba

22.01.2024 10:29

Nadam se da će ovaj sastanak doprineti smirivanju tenzija u regionu. Bolje da se razgovara nego da se ratuje...