200 MILIONA EVRA ZA RETKE BOLESTI I INOVATIVNE LEKOVE! Vučić: Samo nekoliko zemalja u svetu besplatno leče toliki broj bolesti kao Srbija

Autor:

Vesti

20.01.2024

18:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić predstavlja plan "Srbija 2027 - skok u budućnost"

200 MILIONA EVRA ZA RETKE BOLESTI I INOVATIVNE LEKOVE! Vučić: Samo nekoliko zemalja u svetu besplatno leče toliki broj bolesti kao Srbija

Foto: ST/Dragan Kadić


U Palati "Srbija", predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio je ambiciozan plan "Srbija 2027 - skok u budućnost", istakavši da je u prethodnom periodu uloženo mnogo sredstava u unapređenje zdravstvenog sistema. Vučić je istakao da je suočen sa izazovom lažnih tvrdnji o Srbiji, poput one da "Ovo nema nigde osim kod nas", ističući da su takve tvrdnje nefer prema svima koji se bore za napredak zemlje.

Ulaganja u zdravstvo

Predsednik je naglasio da su ulaganja u zdravstvo od suštinskog značaja, istakavši primer čišćenja snega kao jedne od banalnih, ali važnih aktivnosti. "Kod nas se čisti desetostruko više, i brže i više, nego negde drugde", naglasio je Vučić. Dodatno, istakao je da je Srbija među retkim zemljama koje besplatno leče veliki broj bolesti, te da se u zemlji dostupan lek za retke bolesti poput bolesti dece leptira, koji je dostupan samo u nekoliko zemalja sveta, uključujući Srbiju.

Ulaganja u inovativne lekove

Posebno je naglasio značaj ulaganja u inovativne lekove za retke bolesti, najavljujući povećanje budžeta za ove svrhe za više od 200.000 miliona evra u naredne tri godine. Vučić je istakao da će ova ulaganja omogućiti veću podršku deci koja se bore sa retkim bolestima, poput malog Matije, čime će njihovo lečenje i oporavak biti olakšani.


Predstavljanje plana "Srbija 2027 - skok u budućnost" predstavlja važan korak ka unapređenju zdravstvenog sistema i pružanju podrške osobama koje se bore sa retkim bolestima u Srbiji. Predsednik Vučić istakao je značaj ulaganja u zdravstvo i inovativne lekove, naglašavajući da će ova ulaganja doprineti boljem zdravstvenom stanju građana i pružiti podršku onima kojima je to najpotrebnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (27)

Loading
Rijabel

20.01.2024 19:04

Ovo je nada za mnoge ljude da se ne prepuste samo da čekaju da preminu već samo da im se pomogne u borbi da prežive.

Daca

20.01.2024 19:05

Ulaganje u zdravstvo je najbitnije. Gradjani su mirni znajući da nam je dobar zdravstveni sistem.

Ena

20.01.2024 19:08

Svi znamo da se nikad nije više ulagalo u zdravstvo nego sad, a zlonamerni vas kritikuju šta god da uradite.

nana

20.01.2024 19:27

Srbija jedna od retkih zemalja koja leči svoje građane obolele od retkih bolesti.