Ministar Đerlek i predsednik Opštine Miljković obišli rekonstruisani vodozahvat "Vrelo" u Beloj Palanci!

Autor:

Vesti

18.01.2024

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završen najvažniji projekat u Beloj Palanci: Ministarstvo uložilo 11,5 miliona u rešavanje problema vodosnabdevanja.

Ministar Đerlek i predsednik Opštine Miljković obišli rekonstruisani vodozahvat "Vrelo" u Beloj Palanci!

Foto: MILOŠ PERIĆ

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik Opštine Bela Palanka Goran Miljković obišli su danas rekonstrukciju vodozahvata "Vrelo" u toj opštini.

Ministarstvo je u julu 2023. godine potpisalo sa Opštinom Ugovor o sufinansiranju rekonstrukcije na vodozahvatu i rezervoarima "Vrelo" u sistemu vodosnabdevanja Bele Palanke o ulaganju vrednom osam miliona dinara za taj projekat. Svake godine usled obilnijih padavina i naglog topljenja snega ovaj izvor suočavao se sa zamućenjem - što predstavlja veliki rizik po zdravlje stanovništva.

Foto: MILOŠ PERIĆ

Edin Đerlek

Zbog čestih kvarova i zastarelosti opreme na vodozahvatu i neispravne vode za piće, dolazilo je i do čestih isključenja sa vodovodne mreže. Realizacijom projekta konačno je stavljena tačka na ovaj problem, a kvalitet života građana biće značajno unapređen.

Meštani imaju direktnu korist obezbeđivanjem distribucije ispravne vode za piće kroz planski razvoj komunalne infrastrukture i racionalizaciju korišćenja raspoloživih vodnih resursa, što će doprineti i velikim uštedama sredstava koja se svake godine izdvajaju za remont ovog vodozahvata.

- Veoma sam srećan što smo danas ovde, na ovom svečanom otvaranju jer je značaj i vrednost ovog projekta nemerljiva. „Vrelo“ je izvor vodosnabdevanja za preko osam hiljada stanovnika u Beloj Palanci - kazao je ministar Đerlek i dodao da je Ministarstvo je sufinansiralo sa tri miliona i izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju vododvoda u selu Mokrište.

Foto: MILOŠ PERIĆ

Edin Đerlek

 

Predsednik Opštine Miljković se posebno zahvalio ministru zbog preopoznavanja problema i naglasio da je to najvažniji projekat za Belu Palanku i njene građane.

- Na ovaj način rešavamo veliki problem sa vodosnabdevanjem i u visinskim delovima koji se suočavaju sa sušom u letnjim mesecima - kazao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)

Loading