VIOLA FON KRAMON OKRENULA LEĐA PRIŠTINI: Ove njene reči nakon posete lažnoj državi, KURTIJU ODZVANJAJU U UŠIMA!

Autor:

Vesti

15.01.2024

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon razgovora sa Srbima u Gračanici, Viola fon Kramon došla je do saznanja da se na njih vrši stalan pritisak optužbama za navodne ratne zločine, a onda...

VIOLA FON KRAMON OKRENULA LEĐA PRIŠTINI: Ove njene reči nakon posete lažnoj državi, KURTIJU ODZVANJAJU U UŠIMA!

Foto: Profimedia

Aljbin Kurti i Viola fon Kramon

Poslanica Evropske unije i stalni izvestilac za tzv. Kosovo, Viola fon Kramon pozvala je danas Prištinu da počne da primenjuje isti pristup prema svim građanima na KiM.

Ona je na konferenciji za medije na kraju četvorodnevne posete Kosovu i Metohiji izjavila da je, nakon razgovora sa Srbima u Gračanici, došla do saznanja da se na njih vrši stalan pritisak optužbama za navodne ratne zločine koje su počinili tokom sukoba na KiM 1999. godine.

- Dragiša Milenković je u zatvoru, priveden je bez dokaza i samo na osnovu izjave jednog svedoka. Mislim da to nije u skladu sa zakonom i zato sam i pomenula ovaj slučaj. Kritično je to što 25 godina nakon sukoba, taj čovek koji je sve vreme živeo na Kosovu, bude sada zatvoren. On je u pritvoru i to mi ne liči na vladavinu prava - rekla je Viola fon Kramon.

Da podsetimo, Viola fon Kramon je u decembru bila i u poseti Beogradu. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je 18. decembra poslanicu Evropskog parlamenta.

- Dobar i otvoren razgovor sa Viola fon Kramon. Razgovarali smo o izborima u Srbiji, regionalnim temama i evropskom putu Srbije - napisao je tada predsednik Srbije Aleksnadar Vučić na Instagramu.

Predsednik nije tada precizirao ništa oko razgovora o Kosovu i Metohiji i situaciji u kojoj se nalaze naši građani koji žive u pokrajini, ali je nesumnjivo ta tema pomenuta i proširena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading