KAKO ĆE KURTIJEV FRAGILNI EGO PODNETI OVAKAV UDARAC? Američka kongresmenka traži BLOKADU Prištine!

Autor:

Vesti

19.12.2023

22:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kongresmenka iz Njujorka i kopredsedavajuća srpskog kokusa u Kongresu Klaudija Teni danas je podnela predlog zakona kojim bi se obustavila sva pomoć Prištini dok ne ispuni svoje obaveze.

KAKO ĆE KURTIJEV FRAGILNI EGO PODNETI OVAKAV UDARAC? Američka kongresmenka traži BLOKADU Prištine!

Foto: Profimedia

Evropska unija je 2013. godine pomogla u posredovanju u Briselskom sporazumu između Srbije i (takozvanog) Kosova kako bi se ublažile tenzije između dve zemlje.

- Priština nije ispunila mnoge od svojih ključnih obaveza prema sporazumu, kao što je formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom i ujedinjene policijske snage. Pored toga, uskratilo je jednaka prava Srbima na KiM. Neispunjavanjem ovog sporazuma, Priština krši međunarodne norme i stvara napetost i nestabilnost na Balkanu -navela je Teni u saopštenju.

Prema njenim rečima, usvajanjem ovog zakona bila bi uskraćena bilo kakva dalja pomoć SAD vlastima u Prištini, "dok se ne implementiraju određeni uslovi navedeni u Briselskom sporazumu iz 2013. godine". 

- Svedoci smo ugnjetavanja i diskriminacije Srba na KiM zbog nesprovođenja ključnih odredbi Briselskog sporazuma iz 2013. godine. Imperativ je da Sjedinjene Države zauzmu stav u korist demokratije, mira i stabilnosti u regionu. Podržavanje Briselskog sporazuma šalje jasnu poruku da naša pomoć treba da bude usklađena sa principima sporazuma. Jasno smo protiv akcija koje potkopavaju prava i dobrobit Srba na KiM. Ovaj zakon odražava našu posvećenost negovanju mira i pozivanju premijera Albina Kurtija i (takozvanu) vladu Kosova na odgovornost - poručila je Teni, prenosi Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Momo

19.12.2023 22:46

Hvala bogu nek ide u Hag.