SRPSKA LISTA OSUDILA UPAD KURTIJEVIH SPECIJALACA U HOTEL ''RAJSKA BANJA'': Ovo je režija Aljbina Kurtija koji OTIMA značajan banjski kompleks srpskog naroda!

Autor:

Vesti

19.12.2023

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako podsećaju, kompleks "Rajska banja" je izgrađen isključivo novcem Vlade Republike Srbije, investiranog preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

SRPSKA LISTA OSUDILA UPAD KURTIJEVIH SPECIJALACA U HOTEL ''RAJSKA BANJA'': Ovo je režija Aljbina Kurtija koji OTIMA značajan banjski kompleks srpskog naroda!

Foto: Tanjug/AP, VLADA PRIVREMENIH KOSOVSKIH INSTITUCIJA

Aljebin Kurti

Srpska lista danas je najoštrije osudila današnji upad prištinske policije u kompleks "Rajska banja" u Banjskoj, kod Zvečana, i zatražila hitnu intervenciju međunarodne zajednice.

- Srpska lista najoštroije osuđuje otimačinu kompleksa "Rajska banja" u Banjskoj, u režiji antisrpskog režima Aljbina Kurtija, koji pred očima međunarodne zajednice otima ovaj izuzetno vredan i značajan banjski kompleks od srpskog naroda - napominje se u saopštenju.

Kako podsećaju, kompleks "Rajska banja" je izgrađen isključivo novcem Vlade Republike Srbije, investiranog preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

- Ovaj kompleks je otvoren 2019. godine i kosovske institucije nisu u njega uložile ni jedan jedini dinar, te nemaju nikakvog pravnog osnova da budu u njemu ili glume vlasnike ovog kompleksa - istaknuto je u saopštenju.

Kako je navedeno, u ovom kompleksu, koji je blokiran skoro četiri meseca, svoje parče hleba zarađuje više desetina srpskih porodica, a više hiljada bolesnih građana lek za svoje bolesti je pronalazio u toj banji godinama unazad, sve dok uz brutalnu silu kompleks nije zatvoren septembra meseca, a danas i uzurpiran.

Srpska lista ukazuje na to da je otimanje zemlje srpskim domaćinima u Leposaviću i Zubinom Potoku, koji je prošao bez adekvatne reakcije međunarodnih predstavnika, "dao prostor Kurtijevom režimu da nastavi sa takvim aktivnostima", pa je danas na red da se otima došla Rajska banja i zemlja srpskim domaćinima u selu Banov Do.

- Što se grbo rodi vreme ne ispravi, pa ni karakter ovog antisrpskog režima, koji svakog dana svima jasno pokazuje svoj okupatorski i tiranski karakter, koji ne bira način da teroriše srpski narod. Zahtevamo hitnu reakciju međunarodne zajednice, zemalja Kvinte i posrednika u dijalogu. Otimačina i razbojništvo Kurtijevog režima mora prestati a međunarodne snage moraju da reaguju na ovo ogoljeno kršenje elementarnih prava srpskog naroda, pravo na imovinu, pravo na lečenje i rad - piše u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (3)

Loading
Pavle

19.12.2023 22:15

Kurti nema nista svoje na KIM vec otima od Srba na KIM, sto je sramotno i skandalozno da se neko tako odnosi prema privatnoj svojini.

Petar

19.12.2023 22:18

Kurti zna samo da otima i rusi i time pokazuje da zeli dalju eskalaciju situacije na KIM.

Mila

19.12.2023 22:31

Sa jedne strane opozicija sa jedne Kurti koji misle da su mnogo veliki