STIŽU I OVI VAUČERI ZA GRAĐANE SRBIJE: Predsednik Vučić objavio ODLIČNE vesti - ukupno uloženo 3 MILIONA, a evo kako će biti raspoređeno!

Autor:

Vesti

15.01.2024

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je u podne održao sastanak sa predstavnicima Udruženja i roditelja dece obolele od retkih bolesti, a tada je objavio i nove informacije koje se tiču ulaganja.

STIŽU I OVI VAUČERI ZA GRAĐANE SRBIJE: Predsednik Vučić objavio ODLIČNE vesti - ukupno uloženo 3 MILIONA, a evo kako će biti raspoređeno!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Beogradu predstavnike Udruženja, roditelje i decu obolelu od retkih bolesti i dodeliti deci novogodišnje paketiće.

- Mi smo sa 130 miliona dinara ulaganja došli do 7,2 milijarde dinara u 2024. godini i to će biti više nego što je rečeno. U dogovoru sa predsednicom Vlade, ministrom finansija, ministarkom zdravlja, gospođom Darijom Kisić i gospodinom Selakovićem dogovorili da odmah idemo na izdavanje vaučera za apoteke za kupovinu lekova i suplemenata, to je 35.000 dinara po osobi, ukupno 100 miliona dinara, vaučeri za banju, more preko Crvenog krsta u Balšićima za porodicu u iznosu od 50.000 dinara, finansijski efekat je 142,5 miliona dinara i idemo sa jednokratnom pomoći od 25.000 dinara, što znači da se izdvaja sve ukupno 3 miliona evra - rekao je Vučić.

Vučić je u podne održao sastanak sa predstavnicima Udruženja i roditelja dece obolele od retkih bolesti. Prijemu su prisustvovali i supruga predsednika Tamara Vučić, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i ministarka za brigu o porodici Darija Kisić.

Deci se obratila supruga predsednika Vučića, prva dama, Tamara Vučić.

Ona je poručila da su ova deca mali heroji.

- Vi ste mali heroji i želim da sa entuzijazmom nastavimo da radimo na olakšanju života osoba sa retkim bolestima. Priča o retkim bolestima je u Srbiji počela 2013. godine - rekla je prva dama koja je ispričala kratku priču.

- Prvi korak napravili smo upravo 2013. godine, a svake godine se novac za lečenje od retkih bolesti povećavao, a prošle godine je formirana Uprava za retke bolesti pri Ministarstvu za brigu o porodici. Hvala vam na veri i nadi, hvala vam na strpljenju, a sa naše strane ćete uvek imati uho koje zna da čuje i sluša i nađe rešenje za vas. Svi smo na istoj strani - rekla je Tamara Vučić.

Obratio se zatim i predsednik Aleksndar Vučić.

- Pre svega, moram da kažem da nikada nisam video veću snagu od ljudi koji su danas bili ovde - počeo je govor predsednik Vučić.

- Lično ću se potruditi da naša bolesna deca dobiju što više. Posebnu pažnju obratićemo na inovativne lekove.

- U dogovoru sa predsednicom, vlade, ministrom finansija, ministrom zdravlja, to je da odmah idemo na izdavanje vaučera za apoteke, za banje, planine i jednokratnom pomoći od 25.000 dinara - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (44)

Loading
Strahinja

15.01.2024 13:09

Ovi vauceri ce mnogo olaksati zivot roditeljima bolesne dece

Filip

15.01.2024 13:43

@Strahinja - Ovo su zaista vesti od velikog značaja i pohvalno je što naša deca dobijaju mogućnost da se leče u inostranstvu o trošku države.

Vida

15.01.2024 13:47

@Strahinja - Podrška porodicama obolele dece direktno od strane Vlade pokazuje osetljivost i brigu za najranjivije članove društva.

Strahinja

15.01.2024 13:09

Ovi vauceri ce mnogo olaksati zivot roditeljima bolesne dece