SRBE NE NAPUŠTA OPTIMIZAM! Đerona pred meč ODLUKE: "I dalje verujem u ovu ekipu"!

Autor:

Sport

15.01.2024

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentacija Srbije u utorak igra odlučujući meč za prolazak Grupe C.

SRBE NE NAPUŠTA OPTIMIZAM! Đerona pred meč ODLUKE: "I dalje verujem u ovu ekipu"!

Foto: Starsport

Toni Đerona

Posle bolnog poraza od reprezentacije Mađarske (27:28) u drugom kolu Grupe C na Evropskom prvenstvu, "orlove" poslednjeg takmičarskog dana očekuje dan odluke i duel sa selekcijom Crne Gore.

Crnogorci su ekipa koja je bila na svega nekoliko minuta od uzimanja bodova i Mađarskoj i Islandu, te zadatak nije ni malo lak. Ipak, selektor Srbije, Antonio Đerona, i dalje veruje u svoje igrače i sprema najbitniju utakmicu na šampionatu.

- Noć je bila vrlo kratka. Do tri sata sam gledao i analizrao našu utakmicu protiv Mađarske pokušavajući da pronađem razloge zašto nismo bili na očekivanom nivou. Na kraju, kao što smo i očekivali u ovako ujednačenoj grupi, svi dueli su teški i nema lakog protivnika. U svim susretima odlučuju detalji - rekao je selektor Đerona.

Republika

Foto: Starsport

Toni Đerona sa rukometašima Srbije

O sutrašnjem protivniku kaže:

- I dalje imamo dosta toga da pokažemo. Odbrana je bila na visokom nivou u obe utakmice iako smo juče primili više od deset golova sa pozicije pivota. Međutim, u napadu ne pronalazimo tako lako sebe. Igramo protiv veoma agresivne ekipe, posebno u odbrani. Golman Nebojša Simić je u odličnoj formi, ali ja verujem svojoj ekipi. Na nama je da pobedimo sa dovoljno golova razlike i čekamo rasplet u drugoj utakmici što je naša poslednja prilika za odlazak u Keln - istakao je "Toni" Đerona.

Utakmica sa Crnom Gorom igra se sa početkom u 18 časova i 30 minuta uz direktan prenos na Radio Televiziji Srbije i Arena Sport kanalima.

Podsetimo, Srbiji je neophodna pobeda nad komšijama od dva i više golova razlike i da Mađarska savlada selekciju Islanda bilo kojim rezultatom, kako bi prošla u narednu rundu Evropskog prvenstva. U slučaju da Mađari deklasiraju Skandinavce, "orlovima" je dovoljan i trijumf sa samo jednim golom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading